Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Да поправим грешките след трансфер на HTTPS

Да поправим грешките след трансфер на HTTPS
Ето ме пак, приятели. Продължавам да споделям опита си за трансфера на блога си на криптирания протокол HTTPS. В предишната статия приключихме с преминаването и настройките на пренасочване към HTTPS.
Нека повторя: това, което четете, касае само собствениците на блогове с личен домейн.

До тук, добре. Но сега нашия блог е със смесено съдържание, съдържа хипервръзки, започващи с http:, които ще са в конфликт с новия му криптиран протокол HTTPS. Налага се да се справите и със "смесеното съдържание". То не трябва да присъства в нито една негова страница.

➤Проверете адреса на изображението Favicon и ако е с https: не правете нищо. В противен случай го сменете.

➤Продължавате с притурките в оформлението на блога. Проверявате всяка от тях, дори може да се наложи с някои от тях да се разделите.

➤Който използва притурките Популярни публикации, Преводач и Google Search, да ги изтрие и да го добави отново.

➤Проверете формуляра за контактна форма, като коригирате адреса на https. Също така проверете всички адреси в CSS стиловете.

➤При мен веднага пропадна картата на блога и трябваше да се намеря друг работещ скрипт. Направете го и вие, ако имате същия проблем.

➤Проверете си броячите, синоптичните прогнози и други подобни джаджи.

➤Отварете Feedburner, щракнете върху името на блога си, отидете в Edit Подробности за емисията и редактирайте всички данни.

➤Направете резервно копие на темата. Отворете темата. Натиснете F3 на клавиатурата, за търсене. Въведете http: // и натиснете Enter. В кода на темата ще се появят маркирани в жълто всички адреси с HTTP, променете ги на HTTPS.

➤Обърнете специално внимание на връзките в таговете: img, video, link, audio, script.

➤Коригирайте всички препратки към HTTPS. Разгледайте внимателно всички връзки в темата, всичко, което трябва да се определи като HTTPS. Не пренебрегвайте и CSS стиловете.

➤След направено в темата отворете главната страница на блога. Ако все още продължава да се показва сив катинар в началото на адреса му, тогава ще трябва да поправяте още грешки и то във всички публикации.

Няма да е лесно, особено ако имате много публикации в блога. Коригирайте грешките, отваряйте всяка страница, поглеждайте в адресната лента на браузъра и ако сивият катинар се появява започвайте отново.
За всички въпроси, моля, коментирайте или да използвайте формата за контакт.

Успех на всички в трудоемката и отговорна работа.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар