Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Внимание, профилактика в блога!

профилактика в блога
Здравейте, приятели. Ако сте се заели с промяна в дизайна или инсталирате нов шаблон, или правите нещо друго в блога си, вие не искате потребителите да виждат как се случват всичките промени. Тогава можете за известно време да скриете блога си от чуждите очи.

Искам да дам един малък пример от моя опит. По едно време променях дизайна на моя блог. Като правило това обикновено се прави през нощта, така че посетителите да не виждат цялата бъркотия в блога. Особено, ако темата, която искате да инсталирате и чуждоезична, ще ви трябва повечко време, за да сложите всичко в блога си вред. Въпреки че гостите винаги са добре дошли, това за тях е нелицеприятно и смущаващо.
В WordPress за периода на подобна работа може да се използва специален плъгин. За сайтове на Ucoz има такава възможност в контролния панел. Но за Blogger няма подобна опция. Искам да ви покажа днес как да затворите блога си за техническа работа, когато това е необходимо, като използвате малък CSS код. Погледнете как би изглеждало.

Ако това ви допада, копирайте кода и го запазете в чернова или там, където съхранявате своите бележки.

Код:

<style type='text/css'>
/*<![CDATA[*/
html:after {
  content: "";
  background: #fff url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOLChtXg0eR1qD4xIEY3OqedAJ5KRhC0BEaKs_c2gSfOKZ-t8Il5uWf9MuqsvwPl0HkT69Ebm3-0AvgizwgjiCMzggmLpsDqezcn6cA02KEiMMSHWig7GMiHM_OqkEFLDG_4rrZMMQThU/h120/teh-rab2-1.jpg

) no-repeat;
  background-size: auto;
  position: fixed;
  top: 0;
  left: 0;
  width: 100%;
  height: 100%;
  z-index: 100000;
  background-position: center;
}
body {
  display:none;
}
@media screen and (max-width:800px) {
  html:after {
    background-size: contain;
  }
}
/*]]>*/
</style>



Преди да затворите блога за техническа работа, отворете раздела Тема ➔ Добавяне на притурка ➔ HTML / JavaScript ➔ и поставете в нея този код. Запаметете. И когато свършите техническата си работа просто премахнете тази притурка. Кодът работи и за една отделно взета страница, когато трябва да ѝ направите корекции. И така винаги, когато има нужда да работите с дизайна или да направите някои промени в блога си.
В кода изображението е маркирано с цвят. Можете да го замените със свое собствено или да потърсите в Интернет друго на същата тематика.
Този метод често се използва като обичайна практика и нищо ужасно няма да се случи. Лоялните посетители ще се отнесат към това с разбиране.
Благодарности на Виктория Барад за идеята!

А на всички вас желая успех!
Доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар