Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Проблеми с администраторския панел на Blogger

Проблеми с админ панел на Blogger
Здравейте, приятели. Във времето назад блоговете ни бяха "разтърсвани" от какво ли не. Ту изображенията ни не се показваха в лентата на Google, че даже и в самите ни публикации. Дори имаше проблем и с коментарите. А от няколко дни в администраторския панел на блоговете ми езикът, българският, е заменен с английски.
Не че няма или не мога да се справя и така, с администраторски панел на английски език. За всеки случай проверих всички настройки в Google +. Навсякъде е български. А картината е тази.


Админ панел на английски

Въпреки, че знам къде каква функция се намира и за какво отговаря тя, по някакъв начин това е необичайно и не е удобно за работа. В Помощния форум на Blogger видях, че същата ситуация е не само в нашите блогове на български език, но и навсякъде. Форумът се е напълнил с въпроси и призиви за помощ от италиански, арабски, немски и други блогове, защото навсякъде езикът е променен на английски. Обещават да решат този масов проблем.
Днес влязох в моите блогове, всичко си е все още така, на английски език. Проверявах, рових, и какво да видя, един малък щрих ми направи впечатление. Поправих и всичко се върна към предишния интерфейс. Споделям, ако и вие сте се сблъскали с това, или ако ви се случи в бъдеще.
Обърнете внимание на адресната лента, когато влезете в администраторския панела на блога си. Тя при мен е www.draft.blogger.com и по-нататък следва ID на самия блог. От този адрес трябва да се премахне www.draft.blogger.com и да се замени с www.blogger.com. Тоест, draft да се замени с www. Да стане така:


Админ панел на български




И администраторският панел на блога ми се върна на български език.



Веднага отбелязвам, че това е временно решение. Всеки път ще трябва да го правите, докато не решат проблема генерално, както са обещали.



Скъпи читатели, ако имате проблеми, не се паникьосвайте веднага. Оплаквайте се един на друг, споделяйте, питайте, това понякога е и необходимо. И вероятно не всички знаят, че в долния десен ъгъл на администраторския панел има бутон за помощ и обратна връзка. Можете да опишете проблема там. Там всичко е съвсем разбираемо.

Доскоро!

Редактирано на 1.05.2018

Проблемът вече е решен!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop



2 коментара:

  1. При мен всичко е наред без да променям нищо. Може би са го оправили. Иначе и аз се зачудих какво се случва миналата седмица ама си казах, че и така ще се свикне. Благодаря иначе за алтернативния начин, със сигурност е бил полезен за някой!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, от тази сутрин вече всичко е наред.

      Изтриване