Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Оптимизация. Закриване на външните връзки от индексация в Blogger

Оптимизация. на външните връзки в Blogger
Здравейте, приятели. Наскоро разбрах, че начинаещите блогъри не разбират напълно, а може би все още не знаят какво е атрибутите rel = "nofollow" и  <noindex>, как да ги използват и защо. Темата, както изглежда, е достатъчно отворена, но въпросите все още съществуват.
И тъй като моят блог е насочен към начинаещите блогъри, намерих за необходимо да ѝ отделя полагаемото място в него.




    Тези, които са наясно с темата могат да завършат четенето тук. А с тези, на които е интересно, нека да започнем. Ще се спрем на три важни момента.

    Какви са външните връзки и защо те трябва да бъдат закрити


    Какво са изходящите връзки? С една дума, това са връзките, които водят от вашия блог към други. Обикновено пишем статия и по някакъв начин споделяме в нея връзка към друг, чужд, страничен ресурс. В процеса на попълване на блога си с информация, без да разберем, той просто е обрасъл с тях. По този начин ние увеличаваме референтната маса, тежестта, рейтинга на блоговете на други хора, а не на нашия. Трябва да се стремим да имаме в блога си повече входящи, отколкото изходящи връзки.

    Как да намерите външните връзки

    Ако току-що сте започнали своите блогове, просто трябва да прегледате всички публикации и да затворите изходящите връзки от индексация за търсачките. Как ще стане това ще бъде разгледано по-долу. Ако блогът е достатъчно попълнен, ще бъде по-разумно да се използва услугата на някой от сайтовете, които предлагат тази безплатна услуга. Например сайта pr-cy.ru. Просто впишете адреса на блога си в полето, кликнете върху "провери" и ще получите пълен анализ на блога си. Ще намерите вътрешни връзки и външните - също.

    външни връзки открити за индексация



    Външна връзка означава, че вие правите препратка към външен ресурс. На него оставяте вашия URL адрес. Опитайте се да не правите това към ресурси с нисък рейтинг, тоест към такива, които имат неточна и недостоверна информация, и могат да навредят на потребителя. Многото на брой изходящи връзки на блога ви също не му се отразяват добре. Правете препратки само към авторитетни ресурси. Не поставяйте изходящи връзки на главната страница.


    Премахнете всички ненужни хипервръзки от главната страница на блога си. Ако все пак имате такива, то ги закрийте от индексация.


    Как да закриете връзките от индексация

    Как да закриете връзките от индексация за двете големи търсачки Google и Yandex?
    Така или иначе е необходимо да се създават връзки към други сайтове и това е нормално. В крайна сметка, без външни връзки, всеки ресурс ще изглежда като нещо непълноценно. Аз често го правя, но тези външни връзки закривам от индексация. Как го правя?
    Например хипервръзката е тази:

    <a href="https://pavlinav.wordpress.com/" target="_blank"> Блогът на Павлина</a>

    Тя води към чужд блог и намиращ се на моя страница, намалява моя и увеличава чуждия рейтинг.
    Ще използвам атрибута rel="nofollow" 
     
    Първи начин 

    <a rel="nofollow"  href="https://pavlinav.wordpress.com/" target="_blank"> Блогът на Павлина</a>

    Втори начин

    <a href="https://pavlinav.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Блогът на Павлина</a>


    Ние, които имаме блогове на Blogspot сме улеснени. В редактора на публикациите имаме инструмент, който автоматично поставя на желаната връзка този атрибут.


    А сега ще използвам атрибута <noindex>

    <noindex><a href="https://pavlinav.wordpress.com/" target="_blank"> Блогът на Павлина</a></noindex>


    Или и двата атрибута, като така закриваме от индексация връзката едновременно и от двете големи търсачки - Google и Yandex .

    <noindex><a href="https://pavlinav.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Блогът на Павлина</a></noindex>


    Работете винаги с блога си. Работа по него винаги има. И ако ние не искаме след известно време той излети от търсенето или дори да е забанен, следва към това да подхождаме много внимателно.
    Цялата тази информация е от значение само за външните връзки.

    Ако връзката води от една страница на вашия блог към друга пак в него, то тогава не е нужно да използвате атрибутите "rel= nofollow" и "noindex"


    Бих искала да се надявам, че някои моменти относно оптимизирането на блога, в частност как да затворите за индексация външните връзки в Blogger, станаха ясни.

    Успех!

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop


    3 коментара:

    1. Имам този пропуск при мен и май снимката е от моя блог. :)
      Ще обърна внимание върху това. Благодаря и Христос Воскресе!

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Воистина Воскресе!
        Извинения, но нямах друго нагледно средство, освен анализа на "Ежедневието днес". Само ние двамата знаем това!
        Светли празници!

        Изтриване
      2. Вие имате позволението ми да го ползвате както сметнете за добре. Все пак съм взимал много информация и съвети от вас.

        Изтриване