Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Притурки. Как да се скрие името

притурка
Как да се скрие или премахне името на притурка в блог на Blogger - Blogspot.
Добър ден уважаеми блогъри и уебмастъри, скъпи приятели и гости на blogzablogove.com. Мисля, че за много от вас ще е полезна тази информация.  Скриване името на притурка

  Понякога е необходимо да се създаде нова притурка и обикновено тя трябва да се наименува. Но понякога става така, че я съхраняваме, без да попълваме името ѝ. Но често без заглавие тя не иска да се запамети. Има две решения за справянето с този проблем.

  Първи начин


  За начало ще започнем с начина, който е по-лесен. В заглавната лента на притурката вписваме кода

  <! - 1 -> 

  и спокойно можем да я съхраним без да се показва заглавието ѝ в блога. Този код ви позволява да запишете притурка, без да вписвате действителното ѝ име. Това може да бъде много полезно, когато имате нужда да отбележите някакъв елемент от темата така, че в HTML редактора да го намерите по-бързо. В кода, посочен по-горе, вместо единицата можете да напишете и името на притурката, то няма да се покаже на страниците на блога ви.

  Втори начин


  Вторият начин също не е сложен. Той ви позволява да оставите името на притурката в раздела "Оформление" и в същото време да го скриете от страниците на своя блог. Да речем, че създавате HTML \ Javascript притурка и ѝ давате името на Притурка1. След това минавате към Тема раздел ➔ Промяна на HTML кода ➔ и търсите кода на притурката. Нейният код ще изглежда така:


  <b:widget id='HTML3' locked='false' title='Притурка1' type='HTML'>
  <b:includable id='main'>
  <!-- only display title if it's non-empty -->
  <b:if cond='data:title != &quot;&quot;'>
  <h2 class='title'><data:title/></h2>
  </b:if>
  <div class='widget-content'>
  <data:content/>
  </div>
  <b:include name='quickedit'/>

  </b:includable> </b:widget>


  Участъкът от него оцветен в червено отговаря за изобразяване на наименованието на притурката в блога. Маркирайте и отделете този участък от кода. Запазете промените.
  Така ще имате желаната притурка, но без име.

  Успех!

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар