Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Да намерим нужния ред в кода на тема

ред в кода на темата
Здравейте, всички мои читатели, постоянни и нови. Днешната публикация е предимно за тези, които сега започват да правят своя блог на платформата Blogger.
Четейки любимите си блогове, забелязах, че много начинаещите блогъри, повярвайте, и аз така започнах, макар че имах опит преди, не знаят как да намерят един или друг ред в кода на
темата на своя блог. Нека да повторим как става това.
Започваме.

➤Админ панел ➔ Тема ➔ Създаване на резервно копие.


Резервното копие е необходимо. Ако объркаме нещо, ще възстановим изходния код на темата.


➤Продължаваме.

Админ панел ➔ Тема ➔ Редактиране на HTML кода ➔ Прескачане към приспособлениетоДа поясня, думата „приспособление“ е синоним на „притурка“На тази екранната снимка виждаме целия списък с притурки в кода на блога.

Пълният код на всяка притурка се съдържа в блоковете  <<includable>>Вижте снимката по-долу.Сега кликнете върху черния триъгълник вляво, там където сочи червената стрелка. И пред нас ще се отвори целият код на притурката.
И така за всички притурки в темата.
Сега можете безопасно да потърсите необходимия ви ред в кода, за да го промените или да добавите нещо към него. Как да намерите правилно нужния ред в кода на темата? Погледнете по-долу.

Задръжте натиснат клавиша CTRL и натиснете F (CTRL + F), въведете необходимия ви код в прозореца, който се отваря горе вдясно и след това натиснете Enter. И в кода се показва търсеният от вас ред, но оцветен в жълто. Може да се появи само на едно, а може и на няколко места в кода. Сега променяйте, премахвайте, добавяйте в него, каквото ви е необходимо. И да сгрешите, няма нужда от паника, защото имате резервно копие. Но не забравяйте и още нещо.


След всяка промяна използвайте бутона  „Визуализация на темата“ преди бутона „Запазване на темата“


Така ще разберете постегнали ли сте желаната промяна в кода на темата.

Ще се радвам, ако на някой от вас съм помогнала поне малко, за да е безопасна работата с кода в темата на блога.
И за днес завършвам. Има толкова много интересни неща във воденето на блог. Не е ли така?

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар