Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Уникална рамка за видеоклип

Рамка
Здравейте, приятели, стари и нови читатели на Blogzablogove.com. Днес ви представям един преработен вариант на стара публикация. Докато чакаше реда си, кодът в нея остаря и вече не работи. И трябваше да се публикува в нов, работещ вариант.  Информацията е за тези от вас, които илюстрират публикациите си с видеоклипове от YouTube, а и не само.

  Встъпление

  Видеоклиповете от YouTube са известни и всеки може да ги вгради в публикация на блога си. Така информацията, която поднася на читателите си е добре илюстрирана и достоверна. Единственият проблем е, че тези видеоклипове на външен вид са еднакви и внасят в материала една скучна монотонност. Доста помислих какво ще ви хареса и измислих. Оттук нататък всичко свърши. Рамка! Синя!

  Синя рамка


  ✻✻✻


  Код на рамката

  Ако харесвате как изглежда видеоклипа, ето и кода:

  <style>iframe,
  object,
  embed{-moz-border-radius: 15px 15px 15px 15px; -webkid-border-radius: 15px 15px 15px 15px; border-radius: 15px; border: 18px solid #4495ff;
  }</style>

  ✻✻✻


  Настройки

  Настройките, които всъщност се изразяват в промяна на изходния код, който ви предлагам, би трябвало да направите субективно, в унисон с цветовия дизайн на вашия блог. Можете да променяте:

  ◾Оцветеното в червено - цветът на рамката;

  ◾Оцветеното в синьо - нейната дебелина;

  ◾Оцветеното в зелено - степента на заобляне на ъглите;

  За да изберете подходящ за вас цвят на рамката препоръчвам този инструмент.

  ✻✻✻


  Инсталиране на кода

  Става по възможно най-лесния начин:

  ◾От админ панела на вашия блог ➔ Оформление ➔ Добавяне на притурка ➔ избираме HTML/JavaScript притурката.  ◾В избраната притурка вписвате вече редактирания код.

  ◾Оставяте я някъде в дъното на темата, за да не ви пречи.

  ◾Запаметявате.


  ✻✻✻  Уточнение


  Рамката украсява всички видеоклипове, вградени в публикация, не само на YouTube


  Рамката може да се появи и около прозореца за коментари. Ако това не ви устройва, е необходимо кодът да се постави на което и да е място в HTML редактора на съответната публикация. Така рамката около прозореца за коментари ще се появи единствено в тази публикация, в която сте вградили кода.

  Много лесно и много удобно, както винаги! Приятни експерименти и доскоро!

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар