Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Бутон "отвори-затвори" за коментарите в блог на Blogspot

Бутон "отвори-затвори"
Скъпи приятели и читатели на моя блог. Днес на вашето внимание предлагам една обновена, актуализирана публикация за инсталиране на бутона "отворени коментари" . За тези от вас, на чиито страници има много мнения и отзиви, а в долния колонтитул на блога има притурки с много важна информация, този е безспорно удобен вариант за вашата тема. Така читателят не трябва да преминава през всичките коментари, за да види тази важна информация в дъното на блога, а ако трябва да напише мнение, ще трябва само да кликне върху бутона за отваряне на формата. При повторно натискане на бутона формата се затваря и коментарите ще бъдат скрити. Изглежда така:


  



А сега нека да реализираме нашия бутон. Отидете на тема ➔ редактиране на HTML код. Не забравяйте преди това да направите нейно резервно копие. Търсим по известния вече начин редчето


<b:include data='post' name='post'/>


Продължаваме надолу по кода и ще видим два отрязъка от него, следващи един след друг.

Първият отрязък е:


<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;'>


          <b:include data='post' name='comment_picker'/>

Вторият отрязък, следващ веднага след първия, е:


<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>


          <b:include data='post' name='comment_picker'/>


Ако под всеки от тях, но преди </b:if>вмъкнем следния код:


<style>#comments, #blogger-comments-visibility {display:none;} .comments-icons {background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh86kdVwurN9PNaglMcete1jhdCqrPAbsRGwiES72MriobNX8AiPq8QlakJ4QFqDo2v_dwCQkMQGNs_TX8p0C3ZIWIG018EoC7wxLiZWtBKgTox3_cSCE_ZK_MYqZ19E9-Oxbbwmr4YF1YA/s1600/speech-bubble.png;) no-repeat; font-size: 20px; font-family: &quot;Arial Narrow&quot;,Arial,sans-serif; border-left:5px solid #ff9900;color: #404040; font-weight: bold; padding: 19px 15px 0;  height: 70px; } .comments-icons a img {vertical-align: middle;}</style>
<div class='comments-icons'>
Отвори коментари &#8594; <a class='show-hide-comments' href='javascript:void();' onclick='$(&quot;#comments&quot;).slideToggle();$(&quot;#blogger-comments-visibility&quot;).hide();'><img class='blogger-icon' height='26' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV9bl6I_g3jHjhrwrae0ZGOGcp4SiH52IL9r4fUMNSm9VKvUiLrJS5_rRDq3ZKjs55CFnVLTp2pCRrbGNIhro2v50sBhKYAjOXRp8i8gNnNShtA-GZWE8ul1BOrpJpoP_CFC67qP8FzPu_/s1600/blogger-logo.png' width='26'/></a>
</div>


ще имаме новия бутон "отвори-затвори" коментари на две места в блога:

◾след първия отрязък от кода – на статичните страници
◾след втория отрязък от кода - в края на всички публикации

Настройки в кода можете да направите, като промените всичко, което е оцветено в синьо в него. А това са: адрес на фона на бутона, размер на шрифта, цвят и форма на оранжевата лента и цвят на шрифта, промяна на текста, код на стрелката, височина и ширина на иконката на Blogger (26); URL на нейния адрес. Всичко изброено можете да промените по ваш избор. Предлагам да използвате някои от следните инструменти.


При тестване на този бутон в различни шаблони забелязах, че ако публикацията на блога е оформена в рамка, при щракане върху формата, тя няма да се отвори, а шаблонът може да даде грешка при записване - затварящия таг </ div> премахнете или добавете в края на кода още един затварящ таг </ div>.


Шаблонът на моя блог е точно такъв и е невъзможно да се приложи тази форма на коментарите. Но как изглежда бутона "отвори-затвори" коментари в действие може да видите в друг от моите блогове. Отворете която и да е от публикациите в него. В края ѝ ще видите бутона. Пробвайте го.
За днес това е цялата информация, която съм приготвила за вграждане във вашата тема. И тъй като публикувам информация, която, както усетих, не е много логично подредена, на "зигзаг", както обичам да се изразявам, аз съм в изчакване за обратна връзка. Бих искала да знам вашето мнение. Благодаря ви за споделянето с приятели в социалните мрежи.

Всичко най-хубаво.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!
Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop


Следвайте Blogzablogove


Няма коментари:

Публикуване на коментар