Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Лого, банер или емблема за блог

Лого
Поздрави на всички читатели и посетители на блога. Замисляли ли сте се за това, дали искате вашия блог да има своя емблема? Преглеждала съм много блогове и забелязах, че тематичните винаги имат свои банер, лого или емблема. Това разнообразява техния дизайн. По едно време аз също създадох банер за моя блог, но така и не го инсталирах. Може би защото не му намерих подходящо място, а може би ми се стори, че е малко тежък.
Сега има много онлайн услуги за създаване на лого, банер или емблема за блог. Днес искам да ви предложа за ползване услугите
на http://cooltext.com. Само с няколко стъпки ще създадете малък банер. Това става много лесно, а и банера няма да увеличи скоростта на зареждане на вашия блог. Нека да започнем.

Влезте на уебсайта cooltext.com ➔ Тук можем да изберем подходящия логотип и кликаме върху него ➔ Попадаме на страницата, където е възможно да се направят необходимите корекции и настройки за нашия банер. Всичко е разбираемо и удобно. ➔ Веднага след като сме направили всички промени ще видим в горния край на страницата това, което сме направили ➔ Ако е необходимо продължаваме с корекциите ➔ Когато сме готови натискаме бутона "Създаване на логотип", за да създадем логото ➔ И избираме опцията „Сваляне“ от следващата страница ➔ Копираме кода, който всъщност е адреса на изображението на нашето лого, и го запазваме.

Какво трябва да направим, за да го инсталираме логото в блога. Подхождаме по същия начин, както създаваме изображения-хипервръзки. Ако ще позиционираме логото си в страничната колона или в дъното на блога избираме: оформление ➔ добавяне на притурка ➔ избираме притурката за HTML / JavaScript и поставяме в нея следния код:


<center><div dir="ltr" style="text-align: center;" trbidi="on">

<a href="http://www.blogzablogove.com/ "><img alt="BLOGZABLOGOVE/" height="60" src="https://images.cooltext.com/4918731.png" width="200" /><img alt="Блог за блогове" title="Блог за блогове" /></a></div></center>


Сега заменяме участъка в червено с адреса на своя блог, в синьо с пътя към вашето изображение и в зелено с името на вашия блог.
Преместваме притурката до желаното място и запазваме подреждането. За да може някой от читателите ни да постави нашето лого в своя блог, поставяме кода също в притурка. Как изглежда логото на Blogzablogove можете да проверите на тази страница. Сложете кода в HTML редактора и ще го видите.
Къде ще поставите вашето логото е по ваша преценка. С него ще разнообразите своя дизайн.

Радвам се за вашето лого. Доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар