Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Седем причини да не се използват динамичните Blogger шаблони

Динамичните Blogger шаблони
Стандартните шаблони на Blogger (Blogspot) включват и динамичен вид. Този тип шаблони ви позволяват автоматично да промените целия интерфейс на сайта или блога с един клик. Има седем различни интерфейса. Този вид шаблон е доста бърз, главно поради факта, че всяка страница се зарежда в същия прозорец, не позволявайки на браузъра да премине на нова страница. И все пак, много блогъри не препоръчват използването им. И за това те имат седем добре обосновани причини.

➤Не позволяват интеграция на рекламни блокове на Adsense
Странно, но факт! В дизайна няма опция, чрез която да се вграждат рекламни Adsense блокове.

➤Не поддържат показване на някои притурки.
Разделът "Оформление" се появява както и в другите шаблони, но не можете да използвате притурка, за която искате да въведете код в HTML / Javascript.

➤Не е възможно да се промени вида на шаблона.
Опцията "редактиране на HTML код" ви позволява да редактирате шаблоните си по свое желание. Това ви позволява напълно да промените външния вид на вашия сайт или блог чрез добавяне на нови скриптове (Javacsript, JQuery). Но ако шаблонът ви е динамичен тип, то за каквито и да е промени можете да забравите, защото той не се поддава на редактиране. Всичко, което можете да персонализирате са цветовете и шрифтовете. И най-важното, няма да бъдете в състояние да добавите притурки за социалните мрежи.

➤Нямат уникален дизайн на сайта или блога
Вашият блог или сайт няма да се различава от тези на половин милион блогъри, които са избрали динамичен изглед като шаблона по подразбиране.

➤Не е възможно да добавите падащото меню
Вие не може да дадете на своите потребители проста версия на панела за навигация с падащи субменюта. А това от своя страна е лошо и причина за високата честота на отказите.

➤Нямат фоново изображение
Вие не можете да промените фоновото изображение на вашия сайт или блог.

➤Лоша SEO оптимизация
Уви, в стандартната SEO оптимизация на Blogger има много да се желае. И ако в стандартните шаблони това може да се коригира от редактора промени \ HTML, то при динамичните шаблони, както вече знаем не е възможно да добавяте код или да редактирате негови участъци.
Това са в момента недостатъците на стандартните динамични шаблони на Blogger. Но за да бъдем честни, до не толкова отдавна, тези недостатъци бяха много повече. Постепенно, всяка година, те намаляват. Не може да се пропусне и факта, че динамичният вид на шаблона е много удобен за читателите. И много подходящ за фирмен блог или сайт - визитка или портфолио. Да добавим и това, че много чужди разработчици предлагат безплатно изтегляне на динамични шаблони за Blogger с предварително вградена оптимизация.

Доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар