Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да променим или премахнем притурката Attribution1

Attribution1
Привет на всички. Сигурно сте забелязали, че в стандартните шаблони на Blogger в долната част на блога е изречението "Предоставено от Blogger", доказващо авторските права на Blogspot платформата. Преди време написах публикация как да премахнете всички излишни хипервръзки от главната страница на блога. И сега, когато преглеждах всичко написано в моя блог открих, че в тази публикация съм пропуснала да спомена хипервръзката Attribution1. "Предоставено от Blogger" също е допълнителна хипервръзка. И тя може да бъде отстранена
или скрита от погледа. Имате ли нужда от този надпис или не, зависи единствено от вас.
Тук естествено възниква и въпросът дали това е в нарушение на правилата за използване на платформата и няма ли да премахнат блога ни заради това? Спокойно, премахването на авторските права се прави във всички лични блогове и навсякъде всичко е наред.
Ако отидете в шаблон, оформление, в долната част ще видите притурката Attribution1 под наименованието "Признание". Кликнете, за да я промените. Не, няма да стане. Тази притурка няма бутони за отстраняване или промяна, както всички останали. Тази притурка е системна. Познатите ни методи за промяна или заличаване на притурка тук не действат.
Така, че скриването или изтриване на тази притурка може да стане само в шаблона на блога. В тази публикация аз ще ви покажа как можете от притурката Attribution1  да направите обикновена притурка HTML / JavaScript. И в нея по обичайния начин можете да вградите всякакви кодове, броячи или каквото друго искате.
Преди да започнете работа с шаблона, направете негово резервно копие.

Как да променим или премахнем притурката Attribution1 - Първи способ

Как да намерим кода? Влизаме в шаблон, промяна на HTML кода и кликнете върху бутона със списъка на притурките „Прескачане към приспособленията“. Стигаме до Attribution1.
Кликаме върху името и отваряме нейния код. Отиваме един ред по-нагоре. Нужен ни е този код:<b:section class='foot' id='footer-3' showaddelement='no'>
        <b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution' visible='true'>
      </b:section>


Добавяме към него това, което е оцветено в червено. Така затваряме кода и получаваме:<!--<b:section class='foot' id='footer-3' showaddelement='no'>
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution' visible='true'>

</b:section>-->

Запазваме шаблона и преглеждаме блога. Надписът е изчезнал.

Как да променим или премахнем притурката Attribution1 - Втори способ:

Малко е по-сложен, отколкото на първия, но освен, че ще заличим надписа "Предоставено от Blogger" ще направим на това място една обикновена притурка, в която можете да поставите вашите кодове. Точно както в първия способ намираме мястото на Attribution1. Отваряме целият код, като кликаме върху черните стрелки пред него. Трябва ни този участък:


<b:section class='foot' id='footer-3' showaddelement='no'>
<b:widget id='Attribution1' locked='false' title='' type='Attribution'>
<b:includable id='main'>
    <b:if cond='data:feedbackSurveyLink'>
      <div class='mobile-survey-link' style='text-align: center;'>
        <data:feedbackSurveyLink/>
      </div>
    </b:if>
    <div class='widget-content' style='text-align: center;'>
      <b:if cond='data:attribution != &quot;&quot;'>
       <data:attribution/>
      </b:if>
    </div>
Това, което е оцветено в червено заменяме с:


<b:widget id='HTML99' locked='false' title='' type='HTML'>
<b:includable id='main'>
  <!-- only display title if it's non-empty -->
  <b:if cond='data:title != ""'>
    <h2 class='title'><data:title/></h2>
  </b:if>
  <div class='widget-content' style='text-align: center;'>
    <data:content/>
  </div>

Запазвате на шаблона. Ако всичко е направено правилно, вместо притурката Attribution1 ще има обикновена и позната нам притурка HTML / JavaScript. Някои блогъри съветват да не се измъчваме с всичко това, а пред линията ]]></b:skin>  да сложим

#Attribution1{display: none;}

Но така само скриваме от погледа си хипервръзката, а не решаваме проблема с нейното индексиране.
Който се страхува от промяната в шаблона на блога, нека създаде тестови блог със същия шаблон като основния си и да се упражнява върху него. Защото рано или късно, елементарното разбиране на шаблона ще бъде необходимо.
Работете!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtopНяма коментари:

Публикуване на коментар