Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Притурка "Случайна публикация"

"Случайна публикация"
Притурка "Случайна публикация" е необходимо приспособление, което е полезно за всеки блог. Тази притурка наистина ще ви помогне да се увеличат преглежданията на страниците на блога ви. Посетителят на вашия блог ще види и скритото от него съдържание в блога ви, защото то ще му бъде предложено веднага след като се обнови страницата. Притурката има вид на бутон.
Когато се кликне върху този бутон на случаен принцип се отваря една от по-старите ваши публикации. Можете да поставите тази притурка навсякъде в блога си. На главната страница, в долния колонтитул, в края на всяка публикация. Но страничната колона е най-доброто място за нея.
Така че, ако искате да имате тази притурка инсталирана на вашия блог, не е нужно да се притеснявате как ще стане и дали ще се справите. Защото това е доста простичко действие.
Всичко, което ще трябва да направите е просто да следвате стъпките, изброени по-долу, за да добавите тази полезна притурка към вашия блог.
Сега на работа. Отворете админ панела ➔ преминете към оформление ➔ после създайте нова притурка. Изберете притурката HTML/JavaScript. Копирайте и поставете в нея следния код:<style type="text/css">@import  url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Yanone+Kaffeesatz:700);#myLuckyPost  a{-moz-border-radius:8px;-moz-box-shadow:0 9px 0 #2f6ae0, 0 9px 10px  rgba(0,0,0,.7);-moz-transition:all .1s ease;-ms-transition:all .1s  ease;-o-transition:all .1s  ease;-webkit-border-radius:8px;-webkit-box-shadow:0 9px 0 #2f6ae0, 0 9px  10px rgba(0,0,0,.7);-webkit-transition:all .1s  ease;background-color:#497ce5;border-radius:8px;box-shadow:0 9px 0  #2f6ae0, 0 9px 10px  rgba(0,0,0,.7);color:rgba(255,255,255,1);display:block;font-family:'Yanone  Kaffeesatz';font-size:25px;font-weight:700;height:40px;margin:10px  auto;padding:10px 2px  2px;position:relative;text-align:center;text-decoration:none;transition:all  .1s ease;width:200px}#myLuckyPost a:active{-moz-box-shadow:0 3px 0  #2f6ae0, 0 3px 6px rgba(0,0,0,.9);-webkit-box-shadow:0 3px 0 #2f6ae0, 0  3px 6px rgba(0,0,0,.9);box-shadow:0 3px 0 #2f6ae0, 0 3px 6px  rgba(0,0,0,.9);font-size:25px;position:relative;top:6px}</style><div  id="myLuckyPost"></div><script  type="text/javascript">function showLucky(e){var t=e.feed;var  n=t.entry||[];var r=t.entry[0];for(var  i=0;i<r.link.length;++i){if(r.link[i].rel=="alternate"){window.location=r.link[i].href}}}function   fetchLuck(e){script=document.createElement("script");script.src="/feeds/posts/summary?start-index="+e+"&max-results=1&alt=json-in-script&callback=showLucky";script.type="text/javascript";document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(script)}function  feelingLucky(e){var t=e.feed;var  n=parseInt(t.openSearch$totalResults.$t,10);var  r=Math.floor(Math.random()*n);r++;a=document.createElement("a");a.href="#random";a.rel=r;a.onclick=function(){fetchLuck(this.rel)};a.innerHTML="Random Post";document.getElementById("myLuckyPost").appendChild(a)}</script><script   src="/feeds/posts/summary?max-results=0&alt=json-in-script&callback=feelingLucky"></script>


➔запаметете ➔ преместете притурката на желаното от вас място ➔ запазете подредбата. Ако искате бутона да е в края на публикация или на главната страница, тогава вградете кода в HTML режим преди да публикувате или актуализирате страницата.

Бутонът изглежда така.

Ако големината и цвета на бутона не подхождат на дизайна на блога ви, можете да настроите кода. Няма да ви подсказвам какво в него да промените, като се надявам, че вече сте достатъчно смели да го направите сами.

Успех на всички ни!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtopНяма коментари:

Публикуване на коментар