0

Защо не си струва да се премине от Blogger на WordPress

Blogger или WordPress
Здравейте всички, които четете тази моя публикация на тема "Блог". Днес ще бъдем без кодове и скриптове. Ще започнем с едно малко встъпление. Привържениците на учението на Адам Смит с голяма вероятност няма да са фенове на теоретика на пролетарската диктатура Карл Маркс. А тези, които в продължение на много години са останали верни на неустоимата динамика на автомобилите на BMW няма да си купят седани с висок комфорт на Mercedes-Benz.  Същата противоположност на популярни марки са характерни и за световната мрежа Internet. Google против Yandex, Chrome срещу Firefox. Някои блогъри с пяна на устата са готови да защитят ползите от WordPress. Техните опоненти са не по-малко темпераментни и твърдят, че Blogger е перфектната блог платформа. Но нека от силно нажежените страсти да се върнем обратно в студения и прагматичен свят на фактите.
  Предлагам на вашето внимание оторизиран превод на едно любопитно изследване. То е извършено и публикувано от популярния блогър и програмист от Пакистан Мохамед Мустафа Aхмеджаи. Разбира се, тази статия няма да бъде последната точка в дългогодишния спор. Но може би ще улесни избора на някои начинаещи блогъри.
  Минаха повече от 13 години от стартирането на платформата Blogger, която е собственост на Google от 2003 насам. Повече от 9 години съществува и WordPress, която е създадена за блоговете от Matt Mullenweg. Въпреки това все още има дебати за това коя от платформата е по-съвършена. Подобно на участници в популярно телевизионно токшоу, феновете на едната и другата система са убедени в правотата си, без да изслушват аргументите на опонентите си.
  Най-често, начинаещите блогъри избират WordPress поради причината, че много "експерти" са изразили съмнения относно привлекателността на Blogger за рекламодателите. Това, без съмнение, е сериозна пречка за осигуряване на приходи от блоговете. В допълнение, фината PHP настройка на WordPress я прави по-привлекателна за търсачките и позволява да се привлече по-голям трафик. Може би безпристрастното и обективно изследване, което ще прочетете по-долу, ще ви помогне да направите правилния избор.

  Кой трябва да използва WordPress


  Почти 30% от всички блогове в топ 100 се използва като блогове на WordPress. И само 6% работят на Blogger (Blogspot). Факт e, че всички WordPress блогове са кодирани в един универсален и гъвкав език PHP. Ако сте опитен програмист или имате значителни финансови ресурси, за да плащате за тези услуги, тогава без съмнение WordPress е най-добрият избор за вас.

  Кой трябва да използва Blogger 


  Blogger блоговете са под контрола и защитата на Google - водещата търсачка. Днес, милиони хора ги използват за лични и търговски цели. Този блог, който четете сега е именно на Blogger. Можете напълно безплатно да използвате 3-то ниво на домейн, получен при създаването на блога си. Или да си купите домейн от 2-ниво. Google няма да възрази срещу това. Но уви, потребителите на Blogger имат ограничен достъп до много настройки, въпреки че за това има обективни причини (които ще бъдат обсъдени по-долу). Именно заради тези ограничения професионалистите предпочитат WordPress. Но нима тези ограничения са принципни? Нека ги разгледаме точка по точка:

  ➤Описанието на блога (description) е не повече от 500 символа, HTML-маркиране не се поддържа;

  ➤Броят на блогове - не повече от 100 блога на профил;

  ➤Брой на етикети - 2 000 уникални етикета, не повече от 20 за всяка публикация;

  ➤Брой на изображения - до 1 GB безплатно пространство в Picasa;

  ➤ Броят на публикациите - без ограничения;

  ➤Статични страници - не повече от 20 самостоятелни страници;

  ➤Автори - до 100 автори във всеки блог;

  ➤Размерът на страницата (на главната или на отделните страници) - не повече от 1mb;

  ➤Размерът на снимките и изображенията се мащабира до 1 600 пиксела;

  Внимателно прочитайки тези "ужасни" ограничения, може би някои блогъри ще искат да се върнат в Blogger - това е лесна и достъпна възможност да бъдат креативни и да правят пари, без да усложняват живота си с гмуркане в сложния свят на програмирането.
  Ако в процеса на създаване и поддържане на блог, имате желание да усвоите уменията на уеб разработчик, можете без много усилия и за кратко време да се запознаете с HTML, JavaScript и CSS, които се използват в стандартните шаблони на Blogger. Така ще превърнете шаблоните в уникални и атрактивни блогове.

  Още прочетете тук.

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

  BGtop
  Няма коментари :

  Публикуване на коментар


  Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
  Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита