Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Пет мита за Blogger

Blogger или WordPress
Ето някои неоснователни и несправедливи обвинения по адрес на Blogger, които често се тръбят от опонентите му. Пет мита за Blogger. Понякога това е достатъчно, за да сплашат начинаещите уеб мастъри и води до тяхната миграция към WordPress.
Пет мита за Blogger. Ако прочетете цялата публикация ще сте на моето мнение - тези пет мита са вече оборени. Не съществуват.
Нека продължим.




    Вашият блог на Blogger не ви принадлежи

    Това е вярно. Всички блогове, всички изображения на всички страници с текстове безплатно се съхраняват на сървърите на Google. Въпреки това, по всяко време, можете да направите резервно копие от менюто с настройките. Блогърите не са пленници на платформата и могат да я оставят когато поискат. Авторските права върху цялото съдържание принадлежи изключително на вас. И Google (за разлика от много частни уеб хостинг) твърдо защитава вашата собственост. Правете резервно копие най-малко два пъти седмично и от никакви "хазяи" няма да се страхувате.

    Вашият блог може да бъде изтрит по всяко време

    Да, има вероятност. Но само в случаите, когато блогът ви съдържа материали с признаци на порнография, пропаганда към екстремизъм и расова нетърпимост. Причината за изтриване може да бъде и системно (доказано) нарушаване на авторските права. Във всички други случаи сте под постоянна защита на Google.

     Blogger не обича спонсори и рекламодатели

    Всички водещи към рекламно пространство партньорски връзки в блога (ние говорим за блога на автора на оригиналната статия - бележка на преводача) са заети. Останалата част от рекламодателите чакат реда си. Основните стимули за привличане на рекламодатели и спонсори са качеството на трафика, лоялни читатели и добро класиране в търсенето и социалните мрежи. Името на блог платформата е без значение.

    Blogger няма достатъчно възможности за настройки на SEO (Search Engine Optimization)

    Това е най-глупавото и безапелационно твърдение. Смятате ли, че Google не предоставя за своите собствени блогове възможности и опции за персонализиране на търсенето? Съвсем наскоро, разработчиците от Blogger предложиха на уебмастърите възможност и функция да си създадат страница 404, 302 редирект, настройка на robots.txt. Така, че успехът в търсенето зависи от опита на оптимизатора.

    Blogger изглежда непрофесионално

    Същото може да се каже и за блог на WordPress - всичко зависи от вкуса и избора на собственика на блога. В Inrernet има хиляди красиви и оптимизирани шаблона, които можете да изтеглите и инсталирате безплатно. Ако общодостъпните образци, не ви харесват, можете да си поръчате персонализиран шаблон за Blogger от опитен уеб дизайнер.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop


    ПРОДЪЛЖЕНИЕ


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар