0

Пет мита за Blogger

Blogger или WordPress
Ето някои неоснователни и несправедливи обвинения по адрес на Blogger, които често се тръбят от опонентите му. Пет мита за Blogger. Понякога това е достатъчно, за да сплашат начинаещите уеб мастъри и води до тяхната миграция към WordPress.
Пет мита за Blogger. Ако прочетете цялата публикация ще сте на моето мнение - тези пет мита са вече оборени. Не съществуват.
Нека продължим.
  Вашият блог на Blogger не ви принадлежи

  Това е вярно. Всички блогове, всички изображения на всички страници с текстове безплатно се съхраняват на сървърите на Google. Въпреки това, по всяко време, можете да направите резервно копие от менюто с настройките. Блогърите не са пленници на платформата и могат да я оставят когато поискат. Авторските права върху цялото съдържание принадлежи изключително на вас. И Google (за разлика от много частни уеб хостинг) твърдо защитава вашата собственост. Правете резервно копие най-малко два пъти седмично и от никакви "хазяи" няма да се страхувате.

  Вашият блог може да бъде изтрит по всяко време

  Да, има вероятност. Но само в случаите, когато блогът ви съдържа материали с признаци на порнография, пропаганда към екстремизъм и расова нетърпимост. Причината за изтриване може да бъде и системно (доказано) нарушаване на авторските права. Във всички други случаи сте под постоянна защита на Google.

   Blogger не обича спонсори и рекламодатели

  Всички водещи към рекламно пространство партньорски връзки в блога (ние говорим за блога на автора на оригиналната статия - бележка на преводача) са заети. Останалата част от рекламодателите чакат реда си. Основните стимули за привличане на рекламодатели и спонсори са качеството на трафика, лоялни читатели и добро класиране в търсенето и социалните мрежи. Името на блог платформата е без значение.

  Blogger няма достатъчно възможности за настройки на SEO (Search Engine Optimization)

  Това е най-глупавото и безапелационно твърдение. Смятате ли, че Google не предоставя за своите собствени блогове възможности и опции за персонализиране на търсенето? Съвсем наскоро, разработчиците от Blogger предложиха на уебмастърите възможност и функция да си създадат страница 404, 302 редирект, настройка на robots.txt. Така, че успехът в търсенето зависи от опита на оптимизатора.

  Blogger изглежда непрофесионално

  Същото може да се каже и за блог на WordPress - всичко зависи от вкуса и избора на собственика на блога. В Inrernet има хиляди красиви и оптимизирани шаблона, които можете да изтеглите и инсталирате безплатно. Ако общодостъпните образци, не ви харесват, можете да си поръчате персонализиран шаблон за Blogger от опитен уеб дизайнер.

  Още по темата:


  Няма коментари :

  Публикуване на коментар


  Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
  Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита