Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Автоматично актуализиране на датата и авторските права в шаблоните на Blogger

Автоматично актуализиране на датата
Здравейте! На практика във всеки шаблон (тема) на Blogger (Blogspot) има специален код, който защитава авторските права на собственика на блога. Като правило този атрибут се намира в долната част на ресурса. Там е указано името на блога (под формата на активна връзка, препращаща към главната страница, текущата година (за потвърждаване активността на дадената уеб страница) и специална фраза, предупреждаваща за възможна отговорност при използването на материалите от блога без разрешение на автора.
Въпреки това, в началото на всяка година, се налага ръчно да правим промени в данните. Този процес не отнема твърде много време и не изисква значителни усилия. Изглежда така:


Автоматично актуализиране


Уловката е другаде. По-често ние просто забравяме да актуализираме данните и всеки нов посетител, попадайки на нашия блог, вижда препратка към миналата, или дори към по-миналата година. Тази "малка промяна" може да внуши съмнение в целесъобразността на информация и да изплаши потенциалния читател. 
Този проблем се решава лесно. Как да направим така, че да става автоматично обновяване на дата в долната част на страницата на блога?

Следваме следните стъпки:

➤В администраторския панел на Blogger, в лявата колона, изберете "шаблон" ( сега вече е тема);

➤Запазвате резервното копие на твърдия диск на компютъра си;

➤Кликнете върху "Редактиране на HTML код";

➤В долната част на кода откриваме атрибута за авторските права, изтривате го и на неговото място поставете следния код:



Copyright &amp;copy;<a expr:href='data:blog.homepageUrl'><data:blog.title/></a>© <script type='text/javascript'>document.write(new Date().getFullYear());</script>, All Rights Reserved




➤Запазваме;

Чрез тази проста манипулация датата ще се актуализира автоматично, дори ако в публикуването на блога има значителна по продължителност почивка! :)

Успех!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop




2 коментара:

  1. Екатерина7:21

    Здравейте, най-после намерих това, което търсех. Благодаря.

    ОтговорИзтриване