Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Видове и значение на линковете в блога

Видове и значение на линковете
Линковете ( на английски връзка - Link) - е обединение, свързване на страниците на един и същ или различни сайтове и блогове чрез хипервръзки. Хипервръзките, или препратките, се използват за оптимизация. За подобряване значението на страниците в търсачките и за даване на по-голяма тежест за по-важни страници. Хипервръзките са два вида: външни и вътрешни. Външните хипервръзки от даден сайт, блог или негова страница водят до друг, външен ресурс. С вътрешното свързване връзките водят от една страница към друга на сайта или блога. Днес ще сложим акцент на вътрешното свързване. Начините за видовете вътрешно свързване с хипервръзки са достатъчно много:

➤карта на сайта

➤сходни публикации

➤популярни статии

➤нотация за препратки в текста на статиите

➤списък с препратки в края на статията - един много полезен инструмент, който не бива да се пренебрегва

Тази публикация e посветена на значението на притурката "Подобни публикации", като признато средство за оптимизация на блога. С инсталирането на една от най-добрите притурки на вашия блог, вие ще сте в състояние да извършите своето вътрешно свързване. Повечето блогъри използват джаджата "Подобни публикации" от LinkWithin. След инсталирате на притурката, под всеки пост се показва заглавието на публикацията, свързано с миниатюра - изображение. Но много от тях се оплакват, че често не работи.
Как да инсталираме притурка „ Подобни публикации“ ( сходни публикации ) ще ви разкажа следващия път.

Успех!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop








Няма коментари:

Публикуване на коментар