Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Спиране на специфичните за страната URL пренасочвания

специфичните за страната URL пренасочвания
Здравейте приятели и гости но моя блог. Ако използвате платформата за блогване Blogger с поддомейн blogspot (blogname.blogspot.com), то аз съм сигурна в един факт. Трябва да сте забелязали, че при избиране на вашия URL адрес, то в браузъра се появява и друг URL адрес за пренасочване към друга държава. Например, ако моят URL адрес е blogname.blogspot.bg, то пренасочването може да е към blogname.blogspot.br. Ако не знаете нищо за това, нека ви кажа кое е специфично за това URL пренасочване и защо трябва да го спрете.
Когато потребител влезе в блога ни, се дава информация за конкретна страна въз основа на домейна, според географското местоположение на посетителя.
Например, ако моят посетител е на посещение в блога ми от Индия, то моя URL blogname.blogspot.bg ще бъде пренасочен и към blogname.blogspot.in. Това може да окаже негативно влияние върху класирането на блога ми при търсене, така че трябва да се спре.
 Днес в тази публикация накратко ще обясня как да спрете URL пренасочването в Blogger към конкретна държава.
Как да спрем Специфичното URL пренасочване в Blogger към друга държава?
Изброявам стъпките. Отиваме на Blogger ➔ шаблон (тема)➔ редактиране на HTML кода и търсим кода </head>. Копираме посочения по-долу код и го слагаме внимателно точно над  </head>
Кодът, който трябва да копирате е следният:


<script type='text/javascript'>
      var blog = document.location.hostname;
      var slug = document.location.pathname;
      var ctld = blog.substr(blog.lastIndexOf("."));
      if (ctld != ".com") {
        var ncr = "http://" + blog.substr(0, blog.indexOf("."));
        ncr += ".blogspot.com/ncr" + slug;
        window.location.replace(ncr);
      }

</script>

Сега натискаме  "Запазване на шаблона" и сме готови. Така вашия блог е с правилна оптимизация и може да очаква точната индексация от търсачките.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop







3 коментара:

  1. Днес точно ми стана интересно какво е това при мен .br от статистиката на преглежданията. Явно е от пингването. Приложих урока, макар да ми показа, че не са запаметени промените. Дано има ефект, иначе урокът е много лесен и ясен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, тази публикация я написах заради вашия блог. Преди няколко дни го погледнах и видях разширението на домейна .br. Преди минути погледнах пак, сега е blogspot.bg. Дано всичко да е успешно!

      Изтриване
    2. Дано, аз му пуснах разширение .com и .bg. Не знам дали имаше смисъл от .bg, но така прецених за сега.

      Изтриване