Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Правила и препоръки за оформлението на дизайна на вашия блог

оформлението на дизайн
Здравейте, приятели! Всеки от вас, който започва да води собствен блог, има желание да придаде на своя проект приятен външен вид чрез неговия дизайн. Така, че всеки, който случайно е попаднал или е редовен читател, да може да се чувства комфортно на вашия блог. Кои са основните правила и препоръки за подобряване дизайна на блога:

  Фон

  Колкото се може да бъде по-светъл, въпреки че има много симпатични
  шаблони в тъмни цветове. В идеалния случай това е бялото и без
  каквото и да е фоново изображение. Избягвайте ярките и дразнещи очите цветове.

  Шрифт 

  Няма нужда да е с гигантски размери. Хората са грамотни и ако е необходимо ще направят увеличение чрез браузъра си. Колкото може да е по-тъмен, най-добре да е в черно, макар че напоследак модерното е тъмно сиво. Удебелени да са само ключовите думи. И то само няколко думи, което е изискването за оптимизация на текста. Параграф, изцяло удебелен или в курсив, е труден за четене.

  Цветови комбинации 

  Избягвайте неудачните цветови комбинации.

  Удачните са:

  ➤Червено + Черно + Бяло
  ➤Бяло + Тъмно синьо
  ➤Черно + Светло златисто

  Неудачните са:

  ➤ Зелено + Червено
  ➤Зелено + Кафяво
  ➤Сиво + Жълто и така нататък.

  По-малко червено, защото дразни психиката и е добър само за привличане на вниманието.

  Правилното изобразяване на дисплея

  Какво имам предвид? Естествено е да има добра адаптацията в най-известните браузъри, които са популярни: Internet Explorer, Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox. Плюс правилна адаптация и на мобилни устройства. Стандартните теми за дизайни в Blogger обикновено са вградени. Но има изключения.

  Заключение

  Дизайн на блога е преди всичко правилното представяне на информацията, тоест, избиране на правилното място на основните елементи в шаблона (темата). И по-малко графики, по-малко изображения, като изключението е за фото блоговете. Многобройните Java-скрипти и други подобни само забавят зареждането на блога.

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

  BGtop
  Няма коментари:

  Публикуване на коментар