Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да настроите шаблон на блог

Да настроим шаблон
Когато създавате нов блог, платформата Blogger ви предлага избор на готов шаблон в шест категории (плюс още варианти) и една категория, сравнително нова, шаблони с динамичен изглед. Първоначално, когато все още усвояваме работата с блога, предложените ни шаблони са повече от достатъчно.
В допълнение, сега има едно прекрасно нещо - дизайнер на шаблони за Blogger, с което можете до неузнаваемост да промените един стандартен шаблон.
Аз наистина харесвам шаблона от категорията Смайване ООД, тъй като те имат много настройки. Има много възможности за изтегляне на безплатни шаблони извън Blogger, но указанията им за инсталиране са само на английски език.
Така че, аз ще ви кажа как да се инсталира шаблон в Blogger, ако сте решили все още да останете с него. Когато решите, можете лесно да го замените с друг.


Преди да инсталирате нов шаблон, както и за всички промени, направени в шаблона на блога, не забравяйте да направите резервно копие на шаблона и цялото му съдържание.


Избирате от менюто вляво „Шаблон“ и оттам –„Персонализиране“. Отваря се нов прозорец, в лявата страна на който има вертикално меню с 5 пункта:

➤Шаблони – избирате шаблон, който ви харесва и потвърждавате с натискане на жълтия бутон горе вдясно за прилагане на избраното в блога.

➤Фон - богат избор на различни по цвят и тема, избирате и отново прилагате в блога. С бутона „Визуализация“ можете да проверите как изглежда вашия избор. Ако не сте доволни, променяте.

➤ Коригиране на ширините – променяте ширината на целия шаблон и на страничните му ленти.

➤ Оформление – имате избор в броя на страничните колони, както по отношение на разположението им – в ляво или в дясно.

➤Разширени – тук опциите са много – по отношение на шрифтове, големината им, цвят и други.

С тях се работи много лесно, защото след всяка операция се показва изглед, за да се прецени харесва ли ви или не. Когато сте постигнали това, което желаете, приложете в блога – бутона горе вдясно.

Да се надяваме, че вече настроихте вашия шаблон.
Това е за днес, доскоро!

P.S. Публикацията е редактирана през 2018. Промените касаят термина "шаблон". Моля, когато четете, не забравяйте, че вместо "шаблон", трябва да разбирате "тема".
Неотдавна Blogger ни предостави нова възможност в избора на шаблон, вече наричан "тема". Прочетете за това нововъведение.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар