Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Страници. Да настроим параметрите на главната страница на блога

Параметри на главната страница
Добре дошли на всички! Днес, в един малък пост ще обсъдим настройките на главната страница на нашия блог. Стъпките са следните: Оформление ➔ публикации в блога ➔ редактиране.
➤В отворения прозорец можем да настроим: - броя на публикациите, показващи се на началната страница: 1,2,3... или 20.
➤ако искаме да премахнем датата от горната част на постовете, махаме отметката пред датата - можем да настроим броя на коментарите след всяко наше съобщение или да ги премахнем въобще, като съответно сложим или махнем отметката.
➤същото е възможно да направим и с етикетите - вероятно сте забелязали, че в долната част на съобщението има надпис за бързо редактиране. За възможно бързо редактиране на публикациите можем да поставим отметка в квадратчето, което стои пред бързо редактиране. На страницата на блога ще се появи фигурка на моливче и като кликнем върху него, ще преминем бързо към редактора на съобщенията. Този молив е видим само за Blogspot от Google. В другите браузъри няма да се показва.
➤можем да премахнем и стандартните бутони за връзка със социалните мрежи, ако те разбира се, не ни устройват. Как да поставим други по форма и цвят бутони за социалните мрежи ще обсъдим по-късно.
➤налице е също така възможност за показване на реклами между съобщенията. Но това е възможно само при определени условия за това. Кликаме върху "научете повече" и внимателно прочитаме информацията.
Когато всичко е настроено по наше усмотрение, кликаме върху оранжевия бутон "запазване". Ако не го направим, промените няма да се запаметят. След време, при нужда, можем отново да се върнем тук и да променим което и както искаме.
Това е всичко. Имаме една главната страница на нашия блог, такава, каквато сме създали и настроили, тъй както искаме да се вижда.

Желая ви приятна работа върху настройките на главната страница на блога.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Няма коментари:

Публикуване на коментар