Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как красиво да вмъкнем изображения в текста

да вмъкнем изображения
Блог без изображения не може да мине. Как да вмъкнем изображения в текста на публикацията в блога вече говорихме тук. И как да оптимизираме изображенията, също. Искам да предложа днес още два варианта, за да изглеждат красиво нашите изображения в публикациите. Това вероятно ще е подходящо за блогове, където се предполага, че ще има нужда от няколко изображения, не само от едно.

Как да се добавят две изображения в текста на публикацията

Ще изглежда приблизително така:


Баба Марта е един от най-почитаните български обичаи, запазил се от древноста до наши дни. На първи март всеки подарява на близките си специален амулет наречен мартеница.


Идете в публикации, създаване на нова публикация и в HTML режим поставете следния код:



<table align=center><tr><td><img src="URL адрес на изображението вляво"></td><td>текст между изображенията </td><td><img src="URL адрес на изображението вдясно"></td></tr></table>




Впишете текста, който искате да видите между изображенията на посоченото в кода място, както и адресите на изображенията. Във всеки от адресите се съдържат параметрите, които определят размера на изображението. Можете да замените височината (height) и ширина (width) със собствени значения.
Един малък съвет за тези, които още нямат опит. Пробвайте отначало да си поиграете с този код в режим HTML. Ще придобиете увереност и опит, макар и не толкова голям. Ако всичко е правилно направено ще се любувате на резултата.

Как да сложим няколко изображения едно до друго


А ето и кода, с помощта на който ще сложите 2 или 3 изображения подредени по хоризонтала. С помощта му може да се направи галерия от изображения на страницата.

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="8"><tbody>
<tr> <td><img src="URL адрес на изображението" /> </td> <td><img src="URL адрес на изображението" /> </td> <td><img src="URL адрес на изображението" /> </td> </tr></table>


И да погледнем какво се е получило.



За да са изображенията еднакви по размер натиснете с левия бутон на мишката върху изображението и в появилата се синя лента изберете размер "малък". Или можете сами да зададете размера, както описах по-горе.

Е, за днес е достатъчно.
Доскоро!

P.S. Честита Баба Марта!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар