Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Още социални бутони за Blogger

Бутони за социалните мрежи
Мисля, че няма нужда да се обяснява колко са популярни в момента социалните мрежи в Internet. За да дадете възможност на читателите да споделят вашите публикации в своите социални мрежи, трябва да поставите в притурки техните бутони. В Blogger са предвидени стандартни бутони за социалните мрежи.
Но те, на първо място, изглеждат много невзрачно. Така че реших да ви предложа още и различни бутони за социалните мрежи за вграждане във вашия блог. За да направите това, първо премахнете стандартните бутони за социални мрежи от него. Можете просто да изключите показването им. Това се прави от Шаблон ➔ публикации ➔ промяна. И махнете отметката срещу "Показване на бутоните в публикациите". По този начин се гарантира, че бутоните няма да бъдат видими. Но техния код заедно с всичките им изходящи връзки ще останат в шаблона на блога. Ето защо, най-добре е да ги премахнете и от кода на шаблона, за да го освободите от ненужните изходящи връзки.
Това се прави така:
Oт шаблон ➔ редактиране на HTML кода ( необходимо е да се направи резервно копие на шаблона преди всякакви промени в него) ➔ търсене (в шаблона, а не в страницата) ➔ намираме реда

 post-share-buttons 

Той е част от това късче от кода:

<div class='post-share-buttons goog-inline-block'>

<b:if cond='data:post.sharePostUrl'>

<b:include data='post' name='shareButtons'/>
</b:if>
</div> 



Това късче от кода трябва да се промени или по-добре е изцяло да се отстрани. Натиснете бутона "Визуализация". Ако всичко е наред, след записване на шаблона преминете към влагане в кода на новите бутони, които ще използвате. Предлагам ви най-лесният начин, да вмъкнете кода на бутоните не в шаблона на блога, и под формата на притурка. Това е по-лесно, ако след време искате да ги премахнете и да въведете някакъв друг код, те ще бъдат лесни за намиране и не е необходимо да се ровите в кода на шаблона. Скриптове за бутоните можете да се вземат на различни сайтове. Направих това вместо вас и ви предлагам няколко различни варианта.
За варианти прочетете в по-стара моя публикация.

Социлни бутони - вариант първи

Тип „Споделете“


<noindex><center><script type="text/javascript" src="//yandex.st/share/share.js"
charset="utf-8"></script>
<div class="yashare-auto-init" data-yasharel10n="ru" data-yasharetype="none" data-yasharequickservices="yaru,vkontakte,facebook,twitter,odnoklassniki,moimir,lj,friendfeed"></div>
</center></noindex>



В този код, съм задала разположение в центъра ( < center >). Него, както и останалите в публикацията, съм затворила за индексация ( < noindex >  ).


Социлни бутони - вариант втори


Тук бутоните са вертикално разположени, прозрачни, винаги са центрирани.


<noindex><!-- uSocial -->
<script async src="https://usocial.pro/usocial/usocial.js?js=1.4.0" data-script="usocial" charset="utf-8"></script><div class="uSocial-Share" data-pid="ef7bb102af7d3fdb39c108f611aa7441" data-type="share" data-options="round-rect,style2,bg,right,slide-down,upArrow-right,size24,eachCounter1,eachCounter-bottom,counter1,counter-after" data-social="lj,vk,fb,twi,gPlus" data-mobile="vi,wa" ></div>

<!-- /uSocial --></noindex>


Разположението им вдясно може да се сменя с ляво ( left ).

Социлни бутони - вариант трети


Тук броят на социалните мрежи е по-голям. Характерно за тях е, че са фиксирани, вертикални, разположени в лявата страна, като left може да се замени с right. Решетката #### заменете с URL на вашия блог и трябва да впишете името му.


<noindex><script type="text/javascript">(function() {
  if (window.pluso)if (typeof window.pluso.start == "function") return;
  if (window.ifpluso==undefined) { window.ifpluso = 1;
    var d = document, s = d.createElement('script'), g = 'getElementsByTagName';
    s.type = 'text/javascript'; s.charset='UTF-8'; s.async = true;
    s.src = ('https:' == window.location.protocol ? 'https' : 'http')  + '://share.pluso.ru/pluso-like.js';
    var h=d[g]('body')[0];
    h.appendChild(s);

  }})();</script> <div class="pluso" style="display:scroll; position:fixed; top:90px; left:1px;" data-background="#ebebeb" data-options="big,square,line,vertical,counter,theme=03" data services="twitter,blogger,google,vkontakte,odnoklassniki,facebook,liveinternet,livejournal,friendfeed,yazakladki" data-url="#### " data-title="наименование на блога"></div></noindex>

Всички варианти можете да видите, като вложите кодовете им вHTML редактор от главното меню.

Надявам се, че ще ви допаднат и ще ги изпробвате. 

Успех!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар