Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Защо не си струва да се премине от Blogger на WordPress

Blogger или WordPress
Здравейте всички, които четете тази моя публикация на тема "Блог". Днес ще бъдем без кодове и скриптове. Ще започнем с едно малко встъпление. Привържениците на учението на Адам Смит с голяма вероятност няма да са фенове на теоретика на пролетарската диктатура Карл Маркс. А тези, които в продължение на много години са останали верни на неустоимата динамика на автомобилите на BMW няма да си купят седани с висок комфорт на Mercedes-Benz.



    Същата противоположност на популярни марки са характерни и за световната мрежа Internet. Google против Yandex, Chrome срещу Firefox. Някои блогъри с пяна на устата са готови да защитят ползите от WordPress. Техните опоненти са не по-малко темпераментни и твърдят, че Blogger е перфектната блог платформа. Но нека от силно нажежените страсти да се върнем обратно в студения и прагматичен свят на фактите.
    Предлагам на вашето внимание оторизиран превод на едно любопитно изследване. То е извършено и публикувано от популярния блогър и програмист от Пакистан Мохамед Мустафа Aхмеджаи. Разбира се, тази статия няма да бъде последната точка в дългогодишния спор. Но може би ще улесни избора на някои начинаещи блогъри.
    Минаха повече от 13 години от стартирането на платформата Blogger, която е собственост на Google от 2003 насам. Повече от 9 години съществува и WordPress, която е създадена за блоговете от Matt Mullenweg. Въпреки това все още има дебати за това коя от платформата е по-съвършена. Подобно на участници в популярно телевизионно токшоу, феновете на едната и другата система са убедени в правотата си, без да изслушват аргументите на опонентите си.
    Най-често, начинаещите блогъри избират WordPress поради причината, че много "експерти" са изразили съмнения относно привлекателността на Blogger за рекламодателите. Това, без съмнение, е сериозна пречка за осигуряване на приходи от блоговете. В допълнение, фината PHP настройка на WordPress я прави по-привлекателна за търсачките и позволява да се привлече по-голям трафик. Може би безпристрастното и обективно изследване, което ще прочетете по-долу, ще ви помогне да направите правилния избор.

    Кой трябва да използва WordPress


    Почти 30% от всички блогове в топ 100 се използва като блогове на WordPress. И само 6% работят на Blogger (Blogspot). Факт e, че всички WordPress блогове са кодирани в един универсален и гъвкав език PHP. Ако сте опитен програмист или имате значителни финансови ресурси, за да плащате за тези услуги, тогава без съмнение WordPress е най-добрият избор за вас.

    Кой трябва да използва Blogger 


    Blogger блоговете са под контрола и защитата на Google - водещата търсачка. Днес, милиони хора ги използват за лични и търговски цели. Този блог, който четете сега е именно на Blogger. Можете напълно безплатно да използвате 3-то ниво на домейн, получен при създаването на блога си. Или да си купите домейн от 2-ниво. Google няма да възрази срещу това. Но уви, потребителите на Blogger имат ограничен достъп до много настройки, въпреки че за това има обективни причини (които ще бъдат обсъдени по-долу). Именно заради тези ограничения професионалистите предпочитат WordPress. Но нима тези ограничения са принципни? Нека ги разгледаме точка по точка:

    ➤Описанието на блога (description) е не повече от 500 символа, HTML-маркиране не се поддържа;
    ➤Броят на блогове - не повече от 100 блога на профил;
    ➤Брой на етикети - 2 000 уникални етикета, не повече от 20 за всяка публикация;
    ➤Брой на изображения - до 1 GB безплатно пространство в Picasa;
    ➤ Броят на публикациите - без ограничения;
    ➤Статични страници - не повече от 20 самостоятелни страници;
    ➤Автори - до 100 автори във всеки блог;
    ➤Размерът на страницата (на главната или на отделните страници) - не повече от 1mb;
    ➤Размерът на снимките и изображенията се мащабира до 1 600 пиксела;

    Внимателно прочитайки тези "ужасни" ограничения, може би някои блогъри ще искат да се върнат в Blogger - това е лесна и достъпна възможност да бъдат креативни и да правят пари, без да усложняват живота си с гмуркане в сложния свят на програмирането.
    Ако в процеса на създаване и поддържане на блог, имате желание да усвоите уменията на уеб разработчик, можете без много усилия и за кратко време да се запознаете с HTML, JavaScript и CSS, които се използват в стандартните шаблони на Blogger. Така ще превърнете шаблоните в уникални и атрактивни блогове.

    Още прочетете тук.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop




    Няма коментари:

    Публикуване на коментар