Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Къде да създадем блога си безплатно. Blogger

Къде да създадем блога си
Здравейте приятели и читатели на моя блог. С този кратък пост искам да споделя с вас мнението си за Blogger и платформата Blogspot. Къде да създадем блога си безплатно? Този въпрос си задават много хора. Няма да отричам, че и аз си задавах този въпрос, когато реших и се готвех да създам първия си блог. След преглед на много информация по този въпрос, след претегляне на плюсовете и минусите, за и против, реших да създам блога си на Blogger платформата Blogspot.



    Независимо от всички негативни аспекти, а тях със сигурност ги има и при всяка друга платформа. Но за това по-късно. По начало аз нямам пари, с които да плащам за домейн и хостинг в Интернет. А да влагам пари в Интернет от реалния си живот въобще нямам желание. Особено в началото, след като не знаех дали при мен ще се получи нещо или
    напразно ще похабя освен време, а и пари. Но знае ли човек? Само фактът, че създаването на блог на Blogger платформата Blogspot е абсолютно безплатно беше и основният аргумент да го избера като платформа за своя Internet ресурс.
    После аз опитах и друг безплатен хостинг. Но отново се върнах на Blogspot. В него има простичък и разбираем интерфейс. Възможност да персонализирате настройките по мой вкус. Широка гама от допълнителни приспособления, виджети, което от своя страна позволява да се увеличи както функционалността, така и привлекателността на външния вид на блога. С течение на времето, аз все повече и повече започвах да се убеждавам, че съм направила правилния избор.

    Положителните страни

    ➤Абсолютно безплатно е. За нищо не е необходимо да се плаща.
    ➤Прост и разбираем интерфейс.
    ➤Няма нужда да се притеснявате, че блогът ви ще бъде недостъпен, поради факта, че е имал голяма посещаемост и сървъра няма да издържи.
    ➤Има възможност за печалба.
    Например, с контекстната реклама от Google AdSense има възможности да се печели, но повече за това по-късно.

    Негативни страни

    ➤Вашият блог може да бъде изтрит или блокиран за неспазване на правилата за използване. Но ако винаги правите и си имате негово резервно копие, и той е на ваш собствен домейн, тогава този недостатък не е от значение за вас.
    ➤Не се поддържа езикът за програмиране PHP
    Платформата няма собствен хостинг за файлове. Налага се да се използват други продукти на Googlе, за съхранявате на допълнителни файлове (снимки, програми, приложения и т.н.).

    Приходи

    Днес има възможност за толкова много видове печалба от вашия блог. Ето няколко примера за основните видове доходи от:
    ➤контекстна реклама от Google AdSense, рекламна мрежа от Yandex,  или други подобни партньорски програми;
    ➤разместване на вечни връзки;
    ➤обмен на статии;
    ➤място за банери под наем на трети страни;

    Всички тези и много други видове доходи са достъпни за всички. Важно е да развиваме своя ресурс, своя блог. С тяхното развитие ще се увеличават и доходите ни от Интернет.

    И накрая, няколко думи в полза на услугата Blogger

    Тъй като тя е дъщерно дружество на Google, разработчиците са направили всичко възможно, за да бъде оптимизирана за търсачките. Шаблоните са построени, като се вземат предвид най-новите разработки на семантическа оптимизация и HTML. Но, за да се получи максимален ефект се препоръчва да се доработи вашия блог.
    Например:

    ➤Ако вашият блог е на Blogger, безплатната платформа Blogspot, то той може да има свой собствен домейн. И какво ще стане, ако го преместите на друга платформа или платен хостинг? Той ще запази показателите PR и Tиц, и на новия сървър ще "вземе" със себе си всички свои посетители. Защото неговия адрес (URL) ще остане същия.
    ➤Премахване на външните връзки, скрити в шаблона.
    Затова на всеки, който ми задава въпроса къде да създадете свой собствен блог, аз препоръчвам да го направи на Blogger. Но в последствие да прикачи домейн с цел сигурност и бъдещи перспективи.

    Успех и доскоро!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд. Моля, гласувайте за блога на:

    BGtop

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!




    Няма коментари:

    Публикуване на коментар