Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

CSS стилове в шаблона на блога

CSS стилове в шаблон
Здравейте всички, които четете моите публикации. Днес бих искала да се опитам да помогна на тези от вас, които се страхуват да се променят нещо в шаблона на блога си. Това е проблем за всички начинаещи блогъри и ще бъде. А понякога така искаме да променим дизайна на блога си, за да го направим по-интересен и уникален. И днес аз искам да дам малко съвети по този въпрос. А именно, когато в Internet вече са на разположение много
кодове за инсталиране на най-различни интересни красоти, но не всички от тях могат да бъдат вложени чрез HTML / JavaScript притурката. В повечето случаи е необходимо да направим корекция в CSS кода на шаблона.
И много от нас започват да кършат ръцете. Преди да започнем, моля, не забравяйте да направите резервно копие на своя шаблон.

➤Натиснете Ctrl + F . В отворения прозорец за търсене в кода вписваме ]]> </ b: skin>. Натискаме Enter. И тези наши действия ни прехвърлят в онази част на шаблона, където се намира този ред от кода.





➤Кликаме върху черната стрелка и пред нас се отварят всички CSS стилове, прописани в стандартния шаблон. Сега ние тръгваме леко на долу, докато открием същата тази линия ]]> </ b: skin>.






Непосредствено преди тази линия се прибавя желания от нас CSS код. След това визуализираме шаблона и ако всичко е наред, кликаме върху "Запазване". Ако по някаква причина ни се дава грешка, натискаме "Отмяна". Не забравяйте да запазите шаблона. Повярвайте ми, приятели мои, това е нещото, с което трябва да започнем. Всъщност, аз ви съветвам да си създаде друг блог със същия шаблон, дайте му адрес и име. Но в настройките забранете индексирането и показване в търсачките. И всички изброени по-горе стъпки първо опитайте в него.

Дори не можете да си представите колко ще се радвам, ако това ви допадне и ви създаде по-голяма увереност при работа с блога.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop





Няма коментари:

Публикуване на коментар