0

Загадката неактивна хипервръзка

неактивна хипервръзка
И отново здравейте! Днес в кратка публикация ще ви разкажа как бързо преминавам към адреса на неактивна хипервръзка. Често се случва когато четем в Интернет да попадаме на неактивна хипервръзка. Имаме пред нас хипервръзка към конкретен Интернет ресурс или отделна страница, кликаме върху нея, а тя не се отваря.
Не можем да отидем никъде. Налага се да отворим търсачката и да въведем данните в адресната лента на браузъра, за да стигнем до дадения адрес. Това, ще се съгласите, не е съвсем удобно и ни отнема ценното време. Но това е така, защото много блогъри избягват да влагат в ресурсите си изходящи хипервръзки. За тях и значението им ви писах по-рано.
Ако все пак тази хипервръзка представлява за нас голям интерес и искаме да отидем на адреса, към който тя води, се оказва, че не е нужно да правим каквото и да е било. Просто трябва приложим един малък трик. Сега ще ви разкажа кратко, но подробно.
Правим следното: маркираме неактивната хипервръзка с левия бутон на мишката, след това кликаме с десния бутон върху маркираната област и в отварящия се прозорец избираме отидете на адрес (адрес на връзката).
Например, можете да опитате този начин върху тази хипервръзка. Тя не е активна.


                                                     https://www.thelibrary-bg.com


Както виждате, всичко се оказава лесно и бързо, без никакви проблеми. Неактивна хипервръзка, но бързо преминахме към нейния адрес.

Благодаря на всички. Пишете, коментирайте, споделяйте.
Доскоро!

Няма коментари :

Публикуване на коментар


Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита