Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Премахнете всички ненужни хипервръзки от главната страница на блога си

Ненужни хипервръзки
Здравейте. Темата как да премахнем външните хипервръзки от нашия блог отлагах постоянно, както се казва, до по-добри времена. Тя за мен се превърна в гореща днес. Блогът ми е много млад. И аз реших да го проверя за външни хипервръзки. Уау!!!.... Това е меко казано. На моята главна страница имаше над 68 хипервръзки, които не са закрити за индексиране. Положението трябваше веднага да се поправи. Между другото, и вие, които четете сега, съветвам да минете по този път, ако още не сте го направили. Но всичко по реда си.



    От една страна многото хипервръзки "тежат" и се отразяват върху бързината на зареждането на страницата. Тези изходящи хипервръзки забавят индексирането на блога, защото търсачките виждат тези връзки на първо място, което не е добре за нас. Но хипервръзките към качествените и доказани ресурси не бързайте да премахвате. В Blogger всички елементи на дизайна представляват всъщност голямо количество външни хипервръзки.
    И така.

    Премахваме хипервръзка "абониране за Atom"

    Ако още не сме го направили. Отиваме в шаблон ➔ промяна на Html кода, търсим реда

    <b :include name='feedLinks'/>

     и го изтриваме.

    Премахваме хипервръзка "Навбар"


    В него има предостатъчно хипервръзки. Отиваме в Оформление ➔ намираме притурката ➔ избираме "измени" ➔ слагаме отметка срещу "изключено" и запазваме. С това се справихме.


    Премахване на хипервръзка в бутоните за бързо редактиране на притурки


    Тези малки допълнителни инструментчета са излишни изходящи хипервръзки. Моите ги преброих, около 12 броя. Колкото повече притурки имаме инсталирани в блога си, толкова повече са те. Да ги премахнем. Във всеки случай ще трябва да направим бекъп. После отиваме в шаблон ➔ редактиране на Html кода и с помощта на клавишите CTRL + F търсим този код

    <b include name='quickedit'/>

    и го затваряме ето така:

    <!-- <b:include name='quickedit'/>-->

    Веднага обръщам внимание на факта, че този код се среща в тялото на шаблона толкова пъти, колкото притурки имаме в блога си, тоест, това трябва да се направи за всяка притурка. 

    Хипервръзка "Архив на блога"


    За него ще трябва да решите сами. Аз съм го махнала от своя блог. Но сега си мисля, че това може просто да се направи като падащо меню - в настройките на притурката "Архив на блога". Ще помисля после.

    Хипервръзка "Етикети"




    Една част от тях махнах. Защо са ми толкова много? Още повече, че блога ми е доста млад и в бъдеще все още трябва да слагам етикети. Самата аз, когато чета други блогове, понякога просто се изгубвам в тези етикети.

    Така аз намалих до минимум своите изходящи хипервръзки от главната страница. Мисля, че към тази тема ще се наложи да се връщаме пак, и то не само един път.

    Е, за днес, мисля, че е достатъчно. Ако имате някакви въпроси, моля, пишете, ще помагам, с каквото мога. И ще се освободим от излишните изходящи хипервръзки на главната страница.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар