Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Да разположим централно заглавията на блога, притурките и публикациите

Да разположим централно заглавията
Обикновено ние създаваме нашата уникална шапка на блога с помощта на Photoshop или друг фото редактор. Така името на нашия блог се намира точно там, където искаме да го виждаме. Но не всички знаем как да го направим и се задоволяваме само до тези настройки, които ни се предлагат в шаблона по подразбиране. В резултат на това заглавието на блога е изместено наляво. Нека да видим как с помощта на CSS код, добавен в шаблона на блога ще поправим това.


    Да разположим всички заглавия строго в центъра, с което ще добавим малко уникалност в тях. Както обикновено, ние отиваме в раздела "шаблон" и не забравяме да направим резервно копие. Ако нещо се обърка, можем да
    изтеглим шаблона обратно от нашия компютър. И би било по-добре, ако този експеримент се направи в тестови блог. За тестовия блог писах тук.


    Как да центрираме заглавието на блога

    Отиваме в Шаблон ➔ промяна на HTML код. В горната част на шаблона кликаме върху черния маркер (стрелка ) срещу <b:skin>  </b:skin>.




    И пред нас се отварят всички CSS кодове на нашия шаблон. Слизаме бавно надолу и намираме .Header h1 {  или  .Header - outer {




    Веднага след скобите вписваме значението text-align:center;. По този начин името на нашия блог се разполага точно в средата. Кликаме върху "визуализация", за да видим в шаблона резултата от промяната, която сме направили. Ако всичко е както искаме го запаметяваме.

    Как да центрираме заглавията на притурките в страничната колона


    Спускаме се по-долу в кода на шаблона, за да намерим на следния ред:
     .sidebar .widget h2 {   или само h2 {




    Добавяме под скобите същото значение text-align: center; .

    Как да центрираме заглавията на публикациите


    Търсим в кода на шаблона h3.post-title {





    и отново вписваме след скобата значението text-align: center;

    Публикацията ми днес май се оказа по-дълга. Благодаря на тези, които я прочетоха до края. Въпреки, че не го искаме, ще дойде времето, когато е необходимо да започнем да разбираме какви са видовете кодове в нашия шаблон, къде се намират и какво можем да правим с тях. Така че, ако ми кажете, че това не ви трябва, повярвайте, това е просто за момента.
    И най-накрая слагам точка на публикацията и се разделям с вас за известно време. Все пак празниците наближават.
    Благодаря ви, че обърнахте внимание на моя блог.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар