Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Да пишем или актуализираме

Да пишем или актуализираме
Всяка информация има свойството да стане неактуална и да загуби значението си. И това става още по-лесно в Интернет, където скоростта на актуализиране и получаването на нови данни е много висока. Съответно, ако един материал е публикуван в блога и не се актуализира за дълго време, или самия блог не се актуализира с по-актуална информация, той тихичко, а може би много бързо започва да умира - падат позициите му в търсачките и естествено спада и броя на посетителите.


    За да бъде блогът ви винаги на първите страници в резултатите от търсене в Интернет, трябва да наблюдавате за актуалността на информацията, публикувана в него. Можете да направите това по два начина:

    да пишете нови статии по актуални въпроси;

    или да допълвате и актуализирате старите публикации, веднага щом получите нова информация.

    Каква е разликата между тези два подхода и кое е по-изгодно и полезно да се използва, а в случай, че трябва да съживите стар, изоставен блог, ще се опитаме да разберем и изясним заедно днес.

    Да пишем или актуализираме?

    За да не се мъчим дълго време над разсъждения по темата, ще дам прости примери. Вземете един научен или исторически архив, новинарските сайтове, сайт на спортни коментатори или лични блогове - все ресурси, за които е важна хронологията на събитията. Разбира се, не може да има актуализации на публикувани в миналото материали, с изключение на спешни добавки в същия час или ден, в зависимост от скоростта на попълване на сайта. Изпращането на посетител към стари, но допълнени статии би било просто абсурдно, тъй като няма смисъл да се търсят нови редове в стария текст. Записите се съхраняват по отношение на времето на случващото се и в този случай рецептата за успех ще бъде навременното и достъпно подаване на информацията.

    Ако вземете един блог на уеб дизайнер, изобретател или интернет страница на дружество по въвеждане на иновативни технологии, просто няма смисъл да се пише нов пост за допълване на вече публикувани материали, защото е важна последователността в изменението на съществуващия проект. Неминуемо авторът ще копира до известна степен вече писания материал, така че читателите да разберат за какво става дума. В този случай ще бъде много по-правилно да се допълни вече съществуващата статия.
    Няма да е излишно да се спомене, че от тематиката на блога/сайта зависи скоростта на "смъртта" му в случай на липса на допълнения и актуализации на съдържанието му. Освен това не е маловажна ролята за поддържане на ресурса "на повърхността", която играят посетителите, които обсъждат, коментират публикуваните статии и по този начин допълват страниците с оригинално съдържание. Отговарянето на коментарите на потребителите може да допълва вече написаното и по този начин да поддържа доброто отношение към ресурса от потребителите. Именно отзивчивостта и директната комуникация с автора се превърна в един от основните фактори за популярността на личните блогове.

    Метод за реанимация на сайта

    Забравен сайт и метод на Франкенщайн. На сайтовете, където се намира актуално съдържание и постоянно се появяват нови, оригинални и интересни материали, с посетителите им няма проблеми. Но какво ще стане, ако ресурсът отдавна не показа активност - не са публикувани нови статии и няма взаимодействие с посетителите. Разбира се, всичко това довежда до споменатите по-горе проблеми - ресурсът умира и загубва повечето от читателите си, защото 32-56 посещения на ден е нищо в сравнение с хилядите на конкурентите.
    Вдъхване на нов живот и привличане на посетителите може да стане доста бързо, използвайки метода на д-р Франкенщайн, с който можете да съживите почти всеки сайт или блог. Неговата същност се крие в дълбоко изследване и интензивност на прилагане на всички необходими действия.
    Достатъчно е да актуализирате съдържанието и да започнете да запълвате сайта с нова, интересна информация. В зависимост от тематиката на ресурса, трябва да запомните няколко прости препоръки:

    ако ресурсът има тясна, конкретна тематика, то е по-добре тя да остане такава, да не се отива извън рамките на избраната, по-рано разработена тема;

    качеството не означава количество - понякога е по-добре да се актуализира вече съществуващата информация, отколкото да се добавят нови страници със същия тип и вид съдържание;

    блогърите трябва да бъдат активни във всичко - да не се ограничават само в блога си и ден, и нощ да пишат нови статии. Не по-малко важно и неразделна част е и развитието в Интернет общностите, което лесно ще привлече читатели и абонати, а те ще подкрепят Вашата работа със своите коментари.

    В допълнение, може би си струва повторното преразглеждане на дизайна и оптимизиране на навигацията. Това ще покаже на старите абонати и посетители, че блогът/сайтът е отново в строя и съдържа полезна и актуална информация.

    Всички тези действия ще ви помогнат да направите Интернет ресурса си отново търсен, за да радва своите Интернет потребители. Но не забравяйте, че в някои случаи е по-добре да осъзнаете, че побеждавате труп ...

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop


    2 коментара:

    1. Мариела Петрова11:48

      Здравейте, това което прочетох ме раздвои...Ще си помисля...

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Мариела Петрова, това, което сте прочели е проверено в практиката. Не се колебайте, съветвам да го правите. Успех!

        Изтриване