Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Мета таг Discription

Мета таг
Мета таг Discription е маркерът за кратко описание на публикацията, която вие сте написали. След като сте я публикували по това нейно кратко описание става индексирането ѝ в търсачките. В днешния материал ще говорим за значението на този мета таг, как да го запълним правилно и как той влияе върху популяризирането на блога в търсачките.



    Значение на мета таг Discription

    Мета таг Discription е един от най-важните елементи. Чрез него можете да увеличите броя на посетителите на вашия блог. Работата е в това, че той се показва в резултатите от търсенето по същия начин както заглавието на публикацията. И колкото по-привлекателно е описанието, толкова по-вероятно е то да привлече вниманието на потребителите в търсачките.


    Значение на мета таг



    Картината по-горе показва заглавие, връзка и кратко описание, тоест мета тага Discription.

    Как правилно да попълните мета таг Discription

    Във всяка платформа методите за добавяне (да не се бъркат с оформление) на мета таговете се различават, например в WordPress тази функция е деактивирана в редактора, но тя може да бъде върната с помощта на приставка. В Blogger също е деактивирана, но може да се активира в настройките на блога. По принцип е ясно, че мястото за попълване на краткото описание на публикациите, както и за статичните страници, като Начало, За блога и други, е в HTML редактора.


    Как правилно да попълните мета таг


    Не забравяйте, когато попълвате кратко описание не копирайте заглавието на публикацията. Опитайте се да го редактирате, като пренареждате думите, ако не сте го съставили по друг, нов начин. И в двата случая, използвайте ключовите думи в него, можете да използвате и синоними. Качественият мета таг Discription трябва да има поне 70 и не повече от 145 символа.

    Влиянието на мета таг Discription на популяризирането на блога в търсачките

    Не слушайте онези, които ви казват, че кратко описание не засяга популяризирането на блога. Въздейства, и то много осезаемо. Вече проведох експерименти по този повод повече от веднъж. Дълго време главната страница на един от моите блогове няма описание, но след като я запълних, страницата се покачи в търсенето с няколко позиции.
    Така, че категорично мога да кажа да не пренебрегвате мета тага Discription. Препоръчвам да прочетете и тази публикация.

    Ще се радвам, ако съм била полезна.

    Доскоро.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар