Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да изберете правилно тема за блога си. Препоръки

Как да изберете тема
Здравейте, скъпи читатели. В тази публикация ще има още един урок за това, как да си създадете безплатен блог в платформата blogspot на Blogger. Ще споделя как да изберете тема. Впрочем, до съвсем скоро вместо термина „Тема“ се използваше термина „Шаблон“. Урокът няма да бъде труден, но силно ви го препоръчвам. Особено за вас, които сега навлизате в тази материя.



    Въведение

    Както винаги преди да започна със същността, искам да направя въведение. А тук ще стане дума за това, защо не трябва да инсталирате така наречените "безплатни теми". Съществуват сайтове, които предлагат безплатни теми за блог. Там можете да намерите десетки много оригинални теми, да ги изтеглите и инсталирате в блога си. Не го препоръчвам за начинаещите блогъри поради факта, че има много нюанси, които в повечето от тези дизайни не са съблюдавани. Например, ако искате да коригирате цвета и размера на шрифта или просто да промените фона, такава възможност просто няма да имате. По-точно ще имате, но трябва да влизате в "HTML" кода на темата и да работите там, което за начинаещия блогър не се препоръчва. Също така, тези безплатни теми, или по-скоро повечето от тях, дори не разполагат с обикновено микро маркиране.

    Микро маркиране - това е кодът, вграден в кода на блога, който обяснява на  търсачките къде е заглавието на блога, къде е менюто, къде е съдържанието и къде са коментарите. А ако липсва микро маркиране означава, че кашата ще е пълна.


    Накратко казано, щом сте начинаещ, то в началото е препоръчително да използвате удобна стандартна тема и когато му дойде времето, ще се научите как да си инсталирате съвременна, модерна такава или да си създадете темата сами.

    Коя е най-добрата тема за Blogger


    Отговорът на този въпрос е много обширен, разтеглив и субективен. Започвам с най-простото.

    ➤Разгледайте секцията "Тема" в редактора на Blogger.

    ➤Влезте в нея и избирате бутона "Персонализиране".

    ➤След това ще видите меню, от което можете да изберете тема.

    Менюто ви показва темите, от които можете да избирате, но групирани по характерни показатели. Тук предлагам да изберете тема от групата "Смайване ООД". Изберете зелената тема, тъй като тя има най-много функции, които са достъпни за настройка, а това е точното нещо, от което се нуждаете.
    След като вече сте избрали темата, за да сте наясно как ще изглежда блога ви, напишете първата публикация в него. После можете да я коригирате. Как да напишете първата публикация в блога прочетете тук.


    Много важно е да настроите ширината на блога си и да изберете правилното разположение на нужните ви блоковете и притурки, като разгледате всички възможности, предоставени ви в секцията "Оформление".


    При настройката на ширината на целия блог ви съветвам да изберете 1200 пиксела, а при настройката на оформлението да изберете 1 колона отдясно или отляво. Дизайнът на долния колонтитул е по ваше усмотрение. Него можете да променяте перманентно.
    С другите настройки, експериментирайте.
    Ако искате да знаете как да направите това и какво бих препоръчала, прочетете и другите мои публикации на тази тематика.

    Пожелавам успех в избора на подходяща тема!

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар