Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Притурка за рейтинг на публикациите

Рейтинг за публикации
Здравейте всички. Добър да е денят ни. Вече в много сайтове се срещат рейтингови звезди в края на публикациите. Читателят с натискане върху тях дава оценка, с която показва харесва ли му или не предложената информация. По този начин и ние имаме възможността да проследим кои публикации са по-четени и популярни. Ето защо днес искам да направя кратко описание на услугата, която ни предлага Rating-widget.com. Да създадем своя притурка за рейтинга на публикациите си и да я инсталираме в блога.

Кликате върху този линк и сте на главната страница на сайта, предлагащ тази услуга.




Ако използвате браузъра Chrome, няма да е трудно да се ориентирате с конфигурацията и инсталацията. Безплатната версия като начало е достатъчна. Изберете оранжевия бутон. И не се притеснявайте, тази притурка няма да натовари зареждането на блога ви.
От възможните платформи изберете Blogger.




Ако не сте регистрирани ви предлагат да го направите по абсолютно стандартен начин. След тази процедура, натиснете "получаване на виджета". И се отваря прозорец с настройките на притурката.





Избираме стил на иконата, цвят, размер, език и шрифт. След това е размера и стила на прозореца, в който ще се показват рейтинговите звезди. И най-накрая броя на звездите и пояснителния текст.
Резултатът на всички ваши действия можете веднага да видите на горната част на страницата. Ако сте доволни от това, което те са направили, натиснете "Добавяне в Blogger". И попадате на такава страница.





Тук избирате блога, на който ще бъде поставен рейтинга и кликнете върху бутона, за да добавите притурката. Веднага отворете админ панела на вашия блог в раздел "Оформление". Ще видите, че притурката е сред всички ваши притурки. Остава само да я разположите под публикациите и не забравяйте да запаметите подредбата.
Е, това е всичко. И най-накрая, след като положихме такъв "усърден труд", получихме ето това.



Сайта Rating-widget.com сайт ви предлага и да копирате кода на притурката. Така можете да го инсталирате и ръчно. За да направите това, отидете на раздела "Шаблон". Не забравяйте да направите резервно копие, ако не сте съвсем уверени в своите действия. Намерете следния ред

<b:includable id='post' var='post'>

Вляво от него натиснете черния маркер. Така ще се отвори целия код, в който ни трябва този ред:

<a expr:name='data:post.id'/>

Точно над (което значи "преди") него слагаме копирания код. Не забравяйте да прегледате как изглежда шаблона преди да го запаметите. И още нещо. Искаме тази притурка да се вижда само на страницата на всяка публикация и да не се вижда на главната страница. За това писах тук. Ако сте забравили какво трябва да направите, добавите към кода следното:


<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>тук е целия код</b:if>


Това е всичко, което исках да ви разкажа за рейтинговата притурка. Вярвам, че ще ви хареса. Чрез нея винаги ще знаете кои публикации се харесват повече на читателите.
Благодаря ви, че четете моя блог.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop



Няма коментари:

Публикуване на коментар