Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Да проверим текста в блога си за уникалност

Да проверим текста в блога си
Днес ще говорим за оптимизация на блога, елемент от която е уникалния текст. Защо се налага да проверим текста в блога си за уникалност? Защо да търсим негови копия в Internet? В сегашната ситуация с плагиатството в мрежата отговорът е очевиден. По този начин е възможно да се проследи, дали някои не е "взел назаем" наши текстове. Много обидно е, когато след няколко часова работа правите публикация в блога си и няколко дни по-късно я намирате в резултатите от търсенето в друг блог или сайт.


    И то с рейтинг по-висок, отколкото е вашият! Това е не само загуба на интелектуалния труд. Това е един "спечелен" минус за вашия блог, защото търсачките вече са приели, че текстът ви не е уникален. Просто сте го откраднали от този друг блог или сайт! Така че, съветвам всички блогъри да проверяват за уникалност материалите в блога си. Има няколко онлайн програми, които ви позволяват да направите това бързо и лесно. Преди известно време споменах за тях в друга моя публикация.
    Но сега ще е по-подробно.

    Програмата text.ru

    Тази програма е с възможности да провери текста ви безплатно. За да направите това, просто да копирате текста, който искате в полето и натиснете "Проверка за уникалност". След известно време (в зависимост от това колко текста има преди вашия на опашката), програмата показва процента на уникалност и списък с интернет адреси на сайтове, в които се намират съвпадения. Процентът на съвпадащите думи също се показва, като мястото им във вашия текст са маркирани. Ако текста ви е с уникалност по-малка от 90%, съветът ми е да го преработите, за да има по-висок процент уникалност. Едновременно с уникалността, тук се проверява и правописа, като се прави и SEO анализ на текста. Програмата имаше ограничение за броя на проверените текстове, но то вече отпада след регистрация. За повече видове анализ на блога или сайта вече се праща. Аз лично използвам тази програма, защото тя фиксира уникалността на текста и предлага банер за това.

    Програмата content-watch.ru

    Много приятна за употреба. Възможно е да се проверят до 10 текста дневно безплатно. Регистрираните потребители не чакат на опашка за проверка. Използвам я като контрола след проверка в text.ru. В действителност, какво ще правите, ако с помощта на тези или други програми откриете плагиат? Няма механизми за защита на авторските ви права. Единственото нещо, което можете да направите, е да уведомите търсачката Yandex, че ще публикувате уникален текст. Ще споделя опита си. Вървя в следната последователност. Пиша текст. Проверявам го за уникалност в text.ru. Ако уникалността е 100% правя проверка и в content-watch.ru. Щом уникалността се потвърди уведомявам търсачката Yandex за моя нов текст. Тя фиксира блога, в който този мой текст ще се появи. Тази търсачка има опция за потвърждавате на авторството на текста. ( "Yandex.Webmaster" - "оригинални текстове"). И най-накрая правя публикация в блога си. За съжаление, това работи само за търсачката Yandex.
    Ако някой от вас знае нещо по този въпрос за Google, моля, споделете.
    Уникалността на текста е само компонент от оптимизацията на блога.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар