Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да пренесем блог на Blogspot на друг шаблон

блог на  Blogspot на друг шаблон
Омръзна ли ви стандартния шаблон на блога? Тогава го прехвърлете на нестандартен шаблон. Ако някой от вас иска да има блог на красив шаблон, то тази информация е за него. Страхувате се? Не е необходимо, всичко, по всяко време, може да се върне обратно. Вашите притурки и приспособления ще останат, дори и ще се добавят още. Минусът е, че няма да бъдете в състояние да персонализирате шаблона на блога си, както до сега. Ще трябва да променяте сами всичко директно в тялото на шаблона. Но това не е страшно, ще се научите как се прави. Така че, който е готов, нека започнем от самото начало.

Препоръки


➤Първо е необходимо да си изберете шаблон. Безплатни Blogger шаблони има на този и този адрес. Но може да зададете въпрос за търсене "Blogger шаблони безплатно" в Google и да избирате къде да търсите. Всеки шаблон има Демо преглеждане и лента с надпис за Blogger.
➤Не избирайте шаблон за Wordpress. Няма да може да се зареди.
➤Изтеглите шаблона на вашия компютър. За предпочитане е да не е само един, а няколко. Може първият да не ви допадне или да поискате да го смените.
➤Сега е необходимо да разархивирате файловете в същата папка. Ще се появи още една папка със същото име, но файловете в нея ще са готови за използване.
➤Търсете файл с името на шаблона, но с разширение .xml. Ако го отворите ще видите, че съдържа кода на новия шаблон.
➤Сега запаметете настоящия си шаблон по начина, който сме споменавали много пъти. След това щракнете върху запазване и възстановяване на всички притурки и в появилия се прозорец сложете отметка пред "всички". Така си запазвате всичко добавено от вас в стария шаблон.
➤Следва качване на новия шаблон. От същото място изберете "избор на файл", избирате файла от новия шаблон с разширение .xml и натиснете "качване". Ако се появи надпис със съдържание "данните са заредени успешно" или нещо в този смисъл, блогът ви е вече с новия шаблон.
Когато го погледнете за първи път, не се тревожете. Ще ви се стори, че в шаблона всичко е в пълен безпорядък. Започнете с подреждане на притурките, за да възстановите реда. Някои може да отстраните, ако не са необходими. Ако нищо в новия шаблон не ви харесва, заредите друг. Може би ще го направите сто пъти. И накрая, както направих аз, ще върнете стария си шаблон. След кратка почивка маратонът може да продължи.
➤Когато се установите, най-накрая, единственото нещо, което можете да променяте, са CSS стиловете и HTML кодовете.

Какво трябва да знаете:


➤CSS кодовете се намират пред редчето  ]]></b:skin> ;
➤Ще трябва да въведете и кодовете, с които да потвърдите собствеността си. Те са от вида 'google-site-verification';
➤Кодовете на броячите ще трябва да поставите отново. Дано да сте се сетили да ги копирате някъде в компютъра си;
➤Както и тези притурки, които придават на вашия шаблон индивидуалност.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop


Това изглежда е всичко. Ако има въпроси, пишете.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!



Няма коментари:

Публикуване на коментар