Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да изтрием или редактираме етикети в блога

 редактираме етикети в блога
Добър ден, читатели и гости на блога. След публикацията "Етикети в блога" реших да оптимизирам броя на моите етикети. И си зададох въпроса как да премахна или променя етикетите към моите публикации. За мое съжаление, по тази тема нямам публикация. Очевидно е, че е време да я напиша. Когато напишем публикация ние добавяме един или повече определени етикети. Продължаваме да пълним блога си с информация. И в съдържанието на блога вече има списък с етикети, рубрики, който става много дълъг и не винаги е удобно да се намери определена публикация.



    Не само читателя, но и авторът може да се загуби в него. И все пак след известно време идва осъзнаването, че даден етикет не е необходим. Какво да се прави в този случай? Необходимо е да се направи преглед на всички публикации с този етикет и в редактора той да се отстрани.
    Нека разгледаме два важни момента при работата с етикети:

    ➤Как да премахна или променя нежелан етикет в Blogger.

    ➤Как да подредя (организирам) списъка с етикети.


    За да премахнете или промените даден етикет

    Влезте в админ панела ➔ изберете публикации. Горе вдясно има бутон "всички етикети“. Ако кликнете върху него ще се отвори целия списък с етикети. Да кажем, че ние не се нуждаем от етикет "поезия". Кликваме върху него.
    И се прехвърляте веднага на страница със списък на всички публикации, на които сте присвоили този е етикет. Сега изберете от кои публикации искате да го премахнете. Просто сложете отметка в прозореца пред тях. Ако искате да се освободите от този етикет въобще, просто поставете отметка в горната част, тя автоматично ще избере всички публикации. Кликнете върху името на етикета. И сега от всички избрани публикации етикетът ще изчезне.
    Ако искате на публикация да присвоите друг етикет, изберете една или повече и кликнете върху функцията "нов етикет". Въведете новото име и натиснете OK.

    Как да се структурира (организиране на) списък с команди за бърз достъп

    В началото обърнах внимание на факта, че в някои блогове трябва да се намали броя на етикетите. Има опция, чрез която те могат да се комбинират или разделят на повече категории. Знаем, че тази притурка в Blogger, за разлика от други, може да се създава отново и отново. Така че създавате притурка и изберете различна комбинация от етикети.
    Но всичко зависи от дизайна и желанието ви. Етикетите са много важен и необходим елемент към публикация за всеки блог.

    Доскоро и успех!

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop



    Няма коментари:

    Публикуване на коментар