Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Притурка „За автора“ в блога

Притурка „За автора“
Здравейте скъпи приятели! От многото възможни притурки днес съм избрала една по-различна. В много блогове съществува статична страница с наименование „За автора“ или „За нас“. Срещала съм много противоречиви мнения за съществуването на такъв вид страница в блоговете. Да си призная, броят на мненията „за“ и „против“ е приблизително равен.
Не оспорвам желанието на много блогъри да имат такава страница. В нея се съдържа информация за автора на блога. Тя е интересна най-вече за новите посетители и читатели. Но всички знаем, че броят на статичните страници в един блог е строго определен, не повече от 20 на брой. Ето една различна идея за притурка „За автора“. Мисля, че тя има следните предимства:


➤спестява се една статична страница;

➤не се „мотае“ постоянно пред очите на читателите;

Идеята, която ви предлагам е за притурка, която се отваря и затваря под влияние на курсора. Тя се разполага в странична колона на блога. Идеята намерих в един много интересен руски блог. А притурката разгледайте чрез HTML редактор от главното меню. Сложете курсора върху "За мен". Ако ви харесва и искате да я инсталирате в блога си, ето и нейния код.



<style>#Foll {
/*фон на притурката*/
overflow: hidden; 
border-radius: 5px;
box-shadow: none;
/*правила на анимацията*/
-webkit-transition: box-shadow 0.9s ease, border 0.5s ease, height 0.5s ease-in;
-moz-transition: box-shadow 0.9s ease, border 0.5s ease, height 0.5s ease-in;
-o-transition: box-shadow 0.9s ease, border 0.5s ease, height 0.5s ease-in;
transition: box-shadow 0.9s ease, border 0.5s ease, height 0.5s ease-in;
height: 23px; 
width: auto; /*ширина*/
}
/*Стилове под курсор*/
#Foll:hover {
height: 260px;
}
}</style><div id="Foll"><center><span style="color: #3d85c6; font-family: Georgia, Times New Roman, serif; font-size: x-large;"><b>ЗА МЕН</b></span></center><br /><div class="separator" style="clear: left; float: left; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; text-align: center;">
<img border="0" height="50" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqlqjKICtDGohPzug06lXluckB2ZHibg62s-2kafqtBi45FUyr09p4vX8Ji6osr4qRa9DE35Y0aRop3ocbi6qieEyn2tZZPjxNZgKYTZ6d31x3G9X7bDxpYEXXsS3SXqbUpz-iNAnwzQM/w140-h140-p/Pepa+%25283-1%2529+%25281%2529.jpg" width="47" /></div>
<div style="text-align: left;">
Здравейте! Искам да ви кажа защо започнах да водя този блог. По време на подготовката ми за създаването на този блог, се запознах и проучих много техники и трикове за Blogger. И сега чувствам, че е време да ги споделя с всички, на които ще бъде интересно и полезно!

</div>

</div>




В червено е краткият текст на визитката, а в зелено е адресът на изображението в нея. Това са двата компонента, които задължително трябва да промените. Промяна на останалите параметри в скрипта на тази притурка е по ваше желание. 



Желая ви приятно занимание и доскоро. Успехът нека ви споходи!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар