Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Притурки. Още за бутон "Нагоре" за Blogger

бутон "Нагоре"
Доста често в блоговете се публикуват за читателите кодове за притурки, скриптове и други, което прави публикацията понякога дълга. За да е по-лесно за читателите, за да се ориентират в блога и да се върнат в началото на страницата, се добавя бутон " нагоре". Този бутон става постоянен елемент в шаблона. По-нататък ще прочетете как да вмъкнете такъв бутон в блога си на Blogger. Код на този бутон се добавя по познатия ви вече начин в притурка HTML / JavaScript. Позиционирането на притурката е без значение, в долния колонтитул, или в долната част на страничната колона. В своя публикация вече писах за един вид бутон тук.
А ето и един прост начин за създаване на бутона "Нагоре". Може да се
намери и в други блогове. Особеното тук е, че в кода можете да смените изображението на бутона на свое собствено, просто чрез промяна на хипервръзката. Но първо да ви запозная с кода. Той е:


<a style="display:scroll;position:fixed;bottom:0px;right:20px;" href="#" title="Нагоре">

<img border="0" alt="Back to TOP"  src = "https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGHrQFBtU72yylqRmmJWDbmdftRDSQVZ6yGtCB-yylx5XI0foivZQKSURLGZMx0H9HqQ2jaFF4LLoAYqxR8OoToZ6W3UR6o8O5JO5YQeSbeMF8NnZ4vh3qO0hphr7zqj4_8hdvFlpIOJk/s1600/dynamic_blue_up_left_1.png"/></a>


В синьо е маркирана хипервръзката към избраното от вас изображение на бутона. Ето и няколко изображения на бутона, за да си изберете.




Как да добавите някой от тези изображения на бутони или други, намерени в Internet, или създадени от вас самите. Щракнете с десния бутон върху изображението на бутона, което сте си харесали и копирайте неговия адрес. След това в кода заменете хипервръзката, която всъщност е адреса на изображението, със своята (напомням, връзката е маркирана в синьо).
А ето и бутон "Нагоре" във вид на летяща синя ракета. Кодът на тази ракета е:



<!-- MrScrollUp.Start -->
<script type="text/javascript" src="http://bambun.ru/css_js/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://bambun.ru/css_js/MrScrollUp.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://camadmin.ru/earch.js"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://bambun.ru/css_js/MrScrollUp.css" />
<div id="MrScrollUp" style="display:none;"><div class="MrScrollUp1"></div><div class="MrScrollUp2"></div></div>
<!-- MrScrollUp.End -->


Съветвам избрания бутон "Нагоре" да подхожда на вашия шаблон.

Това е. Ще се видим пак. Успех на всички ни.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар