Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Седем причини да откажете WordPress в полза на Blogger

Blogger или WordPress
Преди да се съсредоточа върху конкретните подробности, които ще изброя и кратко ще обясня и анализирам, бих искала да заявя следното: аз нямам нито капка негативното отношение към WordPress. Аз го харесвам и се радвам на всички сайтове и блогове конструирани на WP. Но обърнете внимание на тези 7 причини, които правят платформата Blogger предпочитана за много блогъри.



    WordPress блоговете са по-уязвими на атаки

    Един скорошен пример - хакерство на един от най-популярните и
    влиятелни блогове - Amit Agarwal. Нападателите успели практически напълно да премахнат от блога всички илюстрации. Само оперативната намеса на автора помогнало да се избегне
    загубата на текстовете на статии и коментари. Това е една от причините, поради които разработчиците на Blogger ограничават достъпа на потребителите до базата данни.

    WP много трудно се настройва

    Даването на повече възможности за уеб разработчици, WP значително ограничава пространството за креативни уеб дизайнери. Да се научиш как да се работи с HTML и CSS (за Blogger) е много по-лесно, отколкото да се разбере всеки програмен скрипт в PHP, XML или ASP (за WordPress). Така създаването на собствени менюта или виджети секции (понякога дори и само добавянето на плъгини), е много трудна задача за програмистите-дилетанти. Една грешка, една невярна запетая в WordPres кода е достатъчно за провала на множество файлове и необратими последици за блога. Ясната структура на Blogger и достъпа до главния код на блога чрез HTML-редактор, позволява лесно да се настрои шаблона дори от начинаещ уебмастър.

    Грешки в остарелите плъгини

    Неактуалните приставки могат да бъдат в конфликт както с най-новите версии на WP, така и с другите плъгини.

    Форумите не оказват подкрепа

    Повечето от участниците във форумите не са професионални програмисти. Тяхните съвети и препоръки, най-вероятно, няма да помогнат за преодоляване на специфичните проблеми в блог на WP. А понякога (ако следвате тези съвети), те могат да бъдат източник на нови проблеми. Това е същото безнадеждно занятие, като колективното готвене на ястия, или колективното рисуване на картина от няколко любители на изкуството. Общността в такива форуми е много активна. Но ако можете ли да направите разлика между логично и правилно решение на проблема от глупави и безполезни набор от действия?

    Скъпа помощ

    Ако не можете да намерите собствени начини за решаване на проблем, тогава е необходимо да се обърнете към експерти. И, като правило, това струва не малко пари.

    Обновления

    Когато инсталирате версия на WordPress от последно поколение се нарушават цяла поредица настройки. Това ви кара да започвате от нулата с всяка актуализация на платформата.

    Много безполезни плъгини

    В Internet се предлагат буквално тонове приставки с различни имена. Повечето от тях са остарели или имат несъвместима с вашия стил тема. Повечето плъгини, които често се третират като "Premium" може да струват доста скъпо.
    В допълнение, изобилието на плъгини прави живота по-лесен за уебмастърите, но значително увеличава времето за зареждане, което не се харесва на посетителите и търсачките.

    Заключение

    И двете платформи са най-добре представени в Internet за създаване, управление и осигуряване на приходи от професионални блогове. Всяка от тях има своите предимства и недостатъци. WordPress е правилният избор за програмисти, разработчици и богати предприемачи, готови да платят за професионални услуги.
    Ако сте по-заинтересовани от свободното създаване, творчество, без да е необходимо да се овладеят всички технически аспекти на програмирането, то Blogger ще ви бъде надежден и верен спътник.

    Имате право на избор.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар