Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да оформим красиво първата буква от публикацията

Как да оформим красиво първата буква
Добър вечер приятели! Искам да споделя с вас едно интересно решение. Как да направим така, че първата буква от текста на публикацията освен главна да е красива и цветна. Така тя изглежда много хубаво, защото можете да изберете цвета, шрифта, дори и размера, който искате. Превръщането на първата буква от текста на всяка публикация в красива, цветна и главна ще се извършва автоматично.
Вие трябва само да добавите малък код, определящ нейния стил, в шаблона. Предполагам, че вече не се страхувате да променяте нещичко тук или там в HTML кода на шаблона на своя блог. Но не забравяйте, че преди това трябва задължително да направите негово резервно копие.
Нека се върнем към темата. Смятам, че за красивия дизайн на публикациите ни видът на първата буква в текста е много полезно нещо. Тя изглежда като тази по подразбиране, без каквито и да е настройки.





А може да изглежда и така, красиво оформена като първа буква на текста.





Как да оформим красиво първата буква от публикацията в Blogger. Как да го направим? Отидете в шаблон ➔ ( не мога да свикна с тема ) ➔ промяна на HTML код. С помощта на клавишната комбинация (Ctrl + F) намираме редчето в шаблона ]]></ b:skin>. Точно пред него поставете кода:


.post-body:first-letter {
float:left;
color: #000000;
line-height:80px;
padding-top:1px;
padding-right:5px;
font-family:Georgia,Arial,times;
font-size:100px;
}


Това е всичко. Запазваме на шаблона. Да не забравяме, че шрифта, цвета и размера на буквите във всяка ваша публикация могат да бъдат променени, така, че да задоволяват всеки вкус. Както на вас ви харесва.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop



Няма коментари:

Публикуване на коментар