Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Да се научим правилно да създаваме публикация

да създаваме публикация
Здравейте и на всички да е добър денят! Отварям една скоба, за да уточня, че термина "съобщение" има синоними като "публикация" или "пост". Аз ще ги използвам всичките, а вие ще знаете, че се отнася за едно и също. И така темата ни днес е "Да се научим правилно да създаваме публикация".
Тук ще разгледаме как да публикувате съобщение така, че адресът на нашия нов пост да е различен от адреса на началната страница, която вече сме публикували. Първият ми опит беше печален. Когато публикувах съобщението си го бях разположила над предишното, а след него вървяха коментари, социални бутони, рейтинг, въобще изглеждаше ужасно. Беше необходимо да отида в настройките;

➤Оттам: ➔ шаблон ( тема )➔ промени в съобщението ➔ забрана на всички тези функции, както и да определя броя на съобщенията на главната страница, 1, 2 или повече;
➤В лентата с инструменти ➔ Настройки ➔ Общи ➔ коментари ➔ избирам скриване или показване на коментари;

Тогава всичко щеше да изглежда прилично, но за съжаление по това време аз не знаех нищо. Просто изтривах публикацията със съжаление за изгубеното време, а в действителност е могло да я запиша като чернова. В редактора на съобщенията, в горния десен ъгъл, където се намира опцията "Визуализация" има и друга - записване като чернова. Така можем да се върнем към проекта и новия си пост в по-добри времена.
А сега нека поговорим за новия пост, неговия адрес, тоест как да се получи постоянен линк, връзка към него. Прочетете за него тук.

➤Ако искате вашата начална страница винаги да бъде основна, направете следното:
Вдясно е редакторът. Избираме дата на публикуване, например 31 декември 2020 година. Така първото ни съобщение ще е винаги първо. И ще ни служи за главна страница. Всеки наш читател ще попада на него, когато посети нашия блог. Гледах индексацията на моя блог в търсачките и забелязах, че моята начална страница винаги е в изключените страници. А аз поставих датата на публикуване на началната страница - 31.12.2020 година.
Четири месеца минаха и правя промени, защото по мои наблюдения задаване на датата на публикуване на поста оказва негативно влияние върху индексацията. Роботът го изключва постоянно от търсенето. Ето защо, аз ви съветвам да оставяте всичко тъй като е, с реалната дата.

➤Пишете нова публикация, по нова тема и ще имате нови създадени страници, които ще свържете с публикации по темата от друга дата.
➤Не забравяйте да поставите етикети на вашата публикация, макар, че има различни схващания по въпроса. Ще ги споделя с вас по-късно.
➤Описанието на страниците също пишете в редактора на публикацията.

Научете се как да създадете списък на редовни читатели, как да създадете карта на блога, как да премахвате URL адресите на страниците и кога да не го правите.

Доскоро и успех!

Ще съм благодарна да оцените моя труд.Моля, гласувайте за блога на:

BGtop

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!






Няма коментари:

Публикуване на коментар